Έφτασε στο Προεδρικό ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ - «Έχω μεγάλο σεβασμό στα θέματα που θα συζητήσουμε» - Δείτε βίντεο

Έφτασε στο Προεδρικό ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ - «Έχω μεγάλο σεβασμό στα θέματα που θα συζητήσουμε» - Δείτε βίντεο

Τον λόφο του Προεδρικού Μεγάρου ανέβηκε γύρω στις 9 το πρωί ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ (Frank-Walter Steinmeier).

Τον Πρόεδρο της Γερμανίας υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ενώ στη συνέχεια ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος και κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Γερμανίας ευχαρίστησε τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την φιλοξενία. «Είναι ωραία που επιστρέφω στην Κύπρο. Έχω έρθει δύο φορές στο παρελθόν. Ζούμε σε δύσκολες στιγμές. Όλη η Ευρώπη υποφέρει από τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Στο Ισραήλ ευτυχώς μέσω επέμβασης Κατάρ πήραμε κάποιους από τους ομήρους πίσω. Στο μεταξύ, έχουμε την υποχρέωση να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αμάχους με ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια. Οπότε έχω μεγάλο σεβασμό στα θέματα που θα συζητήσουμε», ανέφερε ο Φρανκ-Βαλτ Σταϊμάιερ.

Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στρέφονται οι προσδοκίες για το επόμενο βήμα στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική πρόοδο και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE