Αγνοείται Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας

Αγνοείται Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας

Αγνοούμενος είναι ένας Έλληνας σκιέρ, που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας, όπως μετέδωσε το bTV. Μαζί του ήταν και άλλοι τρεις Έλληνες σκιέρ, που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα, στην περιοχή Markujik. Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε γύρω στις 14:13 από αυτόπτη μάρτυρα της ομάδας.

«Τέσσερις Έλληνες πολίτες και snowboarders καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους. Ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν» δήλωσε άτομο από την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης. Ο κίνδυνος χιονοστιβάδας ήταν υψηλός όλη την ημέρα.

Βουλγαρικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη, καθώς οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν εκτός πίστας και δεν είχε συσκευή χιονοστιβάδας που είναι υποχρεωτική όταν κάποιος βγαίνει εκτός πίστας.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου μετέχουν πάνω από 25 διασώστες βουνού με 4 σκύλους. Η χιονοστιβάδα είχε μέγεθος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Μετά το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση, με την οποία συμβουλεύει τους πολίτες να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς, ενώ όλες οι πίστες είναι κλειστές.

Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες έρευνας συνεχίζονται καθώς οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν και να διασώσουν τον Έλληνα σκιέρ που έχει εγκλωβιστεί κάτω από το χιόνι.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέος ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης - Όλες οι εξελίξεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Νέος ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης - Όλες οι εξελίξεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Οι συνέπειες της σύγκρουσης μεταξύ Ιράν, Ισραήλ και ΗΠΑ επεκτείνονται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις χώρες του Κόλπου να επηρεάζονται άμεσα. Το απόγευμα της Κυριακής (08.03.2026) δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν όταν βλήμα έπληξε κτίριο σε κατοικημένη περιοχή στη Σαουδική Αραβία, σε ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει ότι οι απώλειες αμάχων αυξάνονται εκτός των βασικών μετώπων. Την ίδια ώρα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις εντείνονται, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιρ Στάρμερ συζήτησαν τη χρήση βάσεων της RAF, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν ιρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη χώρα. Δείτε όλες τις εξελίξεις πιο κάτω.