ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Ερντογάν από απόφαση ΗΠΑ για F16

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Ερντογάν από απόφαση ΗΠΑ για F16

Την ικανοποίησή του για το θετικό αποτέλεσμα της διαδικασίας για τα F16 με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν ενώ επιτέθηκε ξανά στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου αποκαλώντας τον «Χίτλερ». Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι την Τετάρτη θα συζητήσει με τον ομόλογό του της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την οικονομία, το εμπόριο, τον τουρισμό, την ενέργεια και την άμυνα.

Σε δηλώσεις του μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι με το θετικό αποτέλεσμα του αιτήματός μας για F16, το οποίο επιδιώκουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και λίγο καιρό. Με την άρση των περιορισμών εναντίον της χώρα μας, ελπίζουμε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα προχωρήσει ταχύτερα από εδώ και πέρα».

«Προχωράμε υπό την καθοδήγηση του καπετάν-ναυάρχου Μπαρμπαρόσα ο οποίος είχε πει 'Αυτός που κυβερνά τις θάλασσες κυβερνά τον κόσμο', ελπίζω ότι τα πλοία και τα οπλικά συστήματα που έχουμε συμπεριλάβει στον νηολόγιό μας θα είναι ωφέλιμα για το ναυτικό μας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην επίσημη επίσκεψή του την Τετάρτη, στην Αίγυπτο, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μεταβούμε στο Κάιρο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Θα συζητήσουμε με τον κ. Σίσι για πολλά θέματα μεταξύ των χωρών μας, ιδιαίτερα για την οικονομία, το εμπόριο, τον τουρισμό, την ενέργεια και την άμυνα».

Για τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η κυβέρνηση του Χίτλερ Νετανιάχου ξεπερνά κάθε μέρα μια νέα κόκκινη γραμμή στην πολιτική της κτηνωδίας και της σφαγής που ακολουθεί από τις 7 Οκτωβρίου».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top