ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιπλημμυρικό έργο αξίας 1,89 εκ. ευρώ, ολοκληρώθηκε στη Λάρνακα

Αντιπλημμυρικό έργο αξίας 1,89 εκ. ευρώ, ολοκληρώθηκε στη Λάρνακα

Ακόμα ένα αντιπλημμυρικό έργο, αξίας 1,89 εκ. ευρώ, που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Λαζάρου, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς χρήση στον Δήμο Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) «σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, επισκέφθηκε μαζί με τον Διευθυντή του ΣΑΛ Αγγελο Χατζηχαραλάμπους, την περιοχή του Αγίου Λαζάρου, όπου ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε πρόσφατα, το δεύτερο από μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων του Συμβουλίου. Το συγκεκριμένο Συμβόλαιο C20D, υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027» με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 85%».

Σημειώνεται ότι «τα αντιπλημμυρικά έργα της Λάρνακας καλύπτουν περιοχές, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών στη Λάρνακα, με στόχο την απάμβλυνσή τους».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι εργασίες του Συμβολαίου C20D ξεκίνησαν στις 21 Φεβρουαρίου 2023 και περιλαμβάνουν την κατασκευή συστήματος ομβρίων υδάτων, που εξυπηρετεί την λεκάνη απορροής ανάντι και κατάντι μέρους της λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου Συμβολαίου, που στοίχισε 1.892.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, κατασκευάστηκαν 1,879 χιλιόμετρα αγωγών ομβρίων υδάτων».

Η εκτέλεση του Συμβολαίου C20D ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρεία Cyfield Construction Ltd μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό.

Επιπρόσθετα, το ΣΑΛ έχει προχωρήσει σε προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού με στόχο την ασφαλτόστρωση των επηρεαζόμενων από το έργο δρόμων, το συντομότερο.

Παράλληλα εντός των ημερών θα παραληφθεί από το ΣΑΛ και το τρίτο υπό κατασκευή αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο επίσης θα συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται «για το Συμβόλαιο C20A, το οποίο εξυπηρετεί τη λεκάνη απορροής δυτικά της λεωφόρου Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα και καλύπτει τόσο την λεωφόρο Αγίων Αναργύρων, από το ύψος της Κυκλικής λεωφόρου μέχρι τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, όσον και την περιοχή δυτικά της λεωφόρου, συμπεριλαμβανομένου και του Οικισμού Αγίων Αναργύρων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top