Μη ικανοποιητική η πρόταση Υπ. Εργασίας για 12% στις συντάξεις, λένε οργανώσεις

Μη ικανοποιητική η πρόταση Υπ. Εργασίας για 12% στις συντάξεις, λένε οργανώσεις

Μη ικανοποιητική θεωρούν οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις, την πρόταση του Υπουργού Εργασίας για το θέμα. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, μετά από συνεδρία στις 12 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή της ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλας Χαραλάμπους, η οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η άποψη πως η πρόταση του Υπουργού Εργασίας που αφορά το πέναλτι 12% δεν είναι ικανοποιητική, «είναι κοινή εκτίμηση όλων των οργανώσεων που συμμετέχουν στην Ομάδα Πρωτοβουλίας», προσθέτοντας ότι «τα στοιχεία που την συνθέτουν είναι πολύ προβληματικά».

Η ομάδα πρωτοβουλίας «η οποία αποτελείται από 19 συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις καθώς και οργανώσεις συνταξιούχων, νεολαίας, γυναικών και αυτοεργοδοτουμένων συντάσσεται μαζί με την θέση των συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχουν απορρίψει την πρόταση» καταλήγει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Βουλευτικές Εκλογές 2026: Στις κάλπες η Κύπρος – Η μάχη των κομμάτων

LIVE - Βουλευτικές Εκλογές 2026: Στις κάλπες η Κύπρος – Η μάχη των κομμάτων

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE