Μη ικανοποιητική η πρόταση Υπ. Εργασίας για 12% στις συντάξεις, λένε οργανώσεις

Μη ικανοποιητική η πρόταση Υπ. Εργασίας για 12% στις συντάξεις, λένε οργανώσεις

Μη ικανοποιητική θεωρούν οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις, την πρόταση του Υπουργού Εργασίας για το θέμα. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, μετά από συνεδρία στις 12 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή της ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλας Χαραλάμπους, η οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η άποψη πως η πρόταση του Υπουργού Εργασίας που αφορά το πέναλτι 12% δεν είναι ικανοποιητική, «είναι κοινή εκτίμηση όλων των οργανώσεων που συμμετέχουν στην Ομάδα Πρωτοβουλίας», προσθέτοντας ότι «τα στοιχεία που την συνθέτουν είναι πολύ προβληματικά».

Η ομάδα πρωτοβουλίας «η οποία αποτελείται από 19 συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις καθώς και οργανώσεις συνταξιούχων, νεολαίας, γυναικών και αυτοεργοδοτουμένων συντάσσεται μαζί με την θέση των συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχουν απορρίψει την πρόταση» καταλήγει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.