Ο ΟΗΕ δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε αναγκαστική εκκένωση της Ράφα

Ο ΟΗΕ δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε αναγκαστική εκκένωση της Ράφα

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από το Ισραήλ για ένα σχέδιο εκκένωσης της περιοχής της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας και δεν θα συμμετείχε σε καμία αναγκαστική εκκένωση ακόμα κι αν λάμβανε ενημέρωση, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του OCHA στο Reuters.

«Δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από Ισραηλινούς αξιωματούχους», δήλωσε ο Γενς Λάρκε, εκπρόσωπος του OCHA απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters σχετικά με τα σχέδια για τη Ράφα.

«Όπως και να 'χει, ο ΟΗΕ δεν συμμετέχει σε αναγκαστικές, μη εθελοντικές εκκενώσεις. Δεν υπάρχει σχέδιο αυτή τη στιγμή για τη διευκόλυνση της απομάκρυνσης αμάχων», είπε.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής Κυβέρνησης Έιλον Λέβι ζήτησε προηγουμένως από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ «να συνεργαστούν με τις προσπάθειες του Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους από τη Χαμάς και να τους απομακρύνει από μια εμπόλεμη ζώνη όπου οι τρομοκράτες προσπαθούν να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE