ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έριξαν άκυρο στην κίτρινη προειδοποίηση – Υποχώρησαν νωρίτερα τα φαινόμενα

Έριξαν άκυρο στην κίτρινη προειδοποίηση – Υποχώρησαν νωρίτερα τα φαινόμενα

Τέλος έδωσε στην κίτρινη προειδοποίηση από τις 11 το πρωί το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι η προειδοποίηση είχε ισχύ από ψες μέχρι και σήμερα τις 17:00 το απόγευμα.

«Θα υπάρχουν φαινόμενα αλλά δεν αναμένονται φαινόμενα σε επίπεδο προειδοποίησης μεταξύ 11 - 17:00 σήμερα», δήλωσε Μετεωρολογικός Λειτουργός ‘Α, Μιχάλης Μούσκος, στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι».

Όσον αφορά τον ανεμοστρόβιλο, σημείωσε πως είναι ένα φαινόμενο τυχαίο που μπορεί να προκύψει μέσα σε μια καταιγίδα, είναι αυτόνομο φαινόμενο και είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Μπορούμε μόνο να δούμε σε ένα βαθμό τις ευνοϊκές συνθήκες που πιθανόν να δημιουργήσουν ένα ανεμοστρόβιλο. Αλλά οι προειδοποιήσεις έχουν να κάνουν σχέση με την ποσότητα της βροχόπτωσης και τις εντάσεις των ανέμων, δεν περιλαμβάνεται ο ανεμοστρόβιλος σε αυτά τα στοιχεία.

Τμήμα Μετεωρολογίας - Δελτίο Καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Tην Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Την Κυριακή αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top