Επιθεώρησε ζημιές στη Γερμασόγεια ο ΥΠΕΣ

Επιθεώρησε ζημιές στη Γερμασόγεια ο ΥΠΕΣ

Οικίες και υποστατικά που πλήγηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, στην περιοχή Γερμασόγειας, επισκέφθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Λεμεσού, Μάριο Αλεξάνδρου και τον Δήμαρχο Κυριάκο Ξυδιά.

Κατά την περιοδεία του, ο κ. Ιωάννου είχε συνομιλία με ιδιοκτήτες κατοικιών, οι οποίοι, όπως ανέφεραν και σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, έζησαν μια «τρομακτική εμπειρία» μέσα στη νύχτα.

Όπως ανέφεραν, ξύπνησαν από ένα δυνατό βουητό, ενώ σε κάποιες οικίες τζαμαρίες και τζάμια έσπασαν, έπιπλα αναποδογυρίστηκαν, πάσσαλοι της ΑΗΚ και δέντρα έπεσαν στους δρόμους και κεραμίδια υποχώρησαν.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε και την οικία ενοίκου, ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό των δαχτύλων του δεξιού του χεριού, όταν έσπασαν τα τζάμια γυάλινης πόρτας στην οικία του. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λευκωσίας, για συγκόλληση των δακτύλων του.

Στην περιοχή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για παροχή βοήθειας, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE