Γαλλία: Ένοχος και στο εφετείο ο Σαρκοζί για την υπόθεση «Βygmalion»

Γαλλία: Ένοχος και στο εφετείο ο Σαρκοζί για την υπόθεση «Βygmalion»

Ένοχος κρίθηκε σήμερα από εφετείο του Παρισιού ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας επανεκλογής του το 2012, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου.

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, εκ των οποίων το ήμισυ είναι με αναστολή, που μπορεί να εκτίσει με εναλλακτικά μέσα, όπως το να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι χωρίς να πάει φυλακή.

Ο Σαρκοζί είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους το 2021 όταν κρίθηκε για πρώτη φορά ένοχος, αν και αυτό ανεστάλη ενώ άσκησε την έφεσή του.

Διετέλεσε πρόεδρος από το 2007 έως το 2012 και παρέμεινε μια σημαντική προσωπικότητα μεταξύ των Συντηρητικών. Διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παρά το γεγονός ότι τον κυνηγούν μία σειρά από δίκες και έρευνες που συνδέονται με διάφορα νομικά ζητήματα σχετικά με τα οικονομικά της προεκλογικής του εκστρατείας.

Η Γαλλία θέτει αυστηρά όρια στις προεκλογικές δαπάνες. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η εταιρεία τιμολόγησε τους Ρεπουμπλικανούς (UMP) και όχι την εκστρατεία. Υποστηρίζουν ότι ο Σαρκοζί ξόδεψε 42,8 εκατομμύρια ευρώ για την εκστρατεία του το 2012, σχεδόν διπλάσιο από το επιτρεπόμενο ποσό.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE