ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς ζητά ο Δήμαρχος

Ενίσχυση του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς ζητά ο Δήμαρχος

Tην άμεση τοποθέτηση ενός ειδικού παθολόγου για τους θαλάμους εσωτερικών ασθενών, αφού μετά τη μετακίνηση του προηγούμενου γιατρού, στους θαλάμους υπηρετεί ένας μόνιμος ειδικός παθολόγος και ένας καρδιολόγος, που καθιστά δύσκολη και προβληματική τη λειτουργία των θαλάμων των εσωτερικών ασθενών, ζητά ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως.

Ο κ. Οδυσσέως  με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας  Δρ. Γιώργο Παμπορίδη ζήτησε επίσης την  αύξηση των ημερών, όπου οι γιατροί ειδικοτήτων επισκέπτονται το Νοσοκομείο.

Η ενίσχυση – όπως αναφέρει - είναι αναγκαία, αφού το Νοσοκομείο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς με πληθυσμό που ξεπερνά τις 12.000 – 13.000 σε μόνιμους κατοίκους, που την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός υπερδιπλιασιάζεται.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς επανέλαβε πω η ενίσχυση της  Μονάδας Ασθενοφόρων με τους 2 επιπλέον διασώστες, που θα εκτελούν χρέη οδηγών επιβάλλεται .
Πρόσθεσε επίσης πως είναι εις γνώση της Τοπικής Αρχής ότι έχει ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και 2 διασώστες για το Νοσοκομείο  Πόλης Χρυσοχούς ωστόσο απηύθυνε έκκληση για επίσπευση της διαδικασίας.

Ακολούθως ο κ. Οδυσσέως αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της τοποθέτησης δεύτερου χημικού και δεύτερου ακτινογράφου, ώστε το Νοσοκομείο να είναι σε θέση να παρέχει ικανοποιητικού επιπέδου πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιατρική φροντίδα.

Αναφερόμενος στο Σχέδιο Εργασίας των ιατρών ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς σημείωσε πως χρειάζεται αλλαγή αφού – όπως είπε-, με το σημερινό σχέδιο οι γιατροί σήμερα είναι υποχρεωμένοι αν εργάζονται επί 24ωρου βάσεως ενεργή εφημερία 6 ή 7 εικοσιτετράωρα το μήνα ανάλογα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου (κανονική άδεια ή πολυήμερες άδειες ασθενείας) με χαμηλή μάλιστα αποζημίωση τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας πως το γεγονός αυτό αποβαίνει σε βάρος των ασθενών και της αποτελεσματικότητας των γιατρών.

Ο κ. Οδυσσέως απηύθυνε έκκληση για άμεση  ανταπόκριση από πλευράς του Υπουργείου Υγείας στα αιτήματα της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου και των Τοπικών Αρχών για τα προβλήματα που παρουσιάζονται επίσης τόσο στο θέμα των προβλημάτων που παρουσιάζονται από αφυπηρετήσεις/ παραιτήσεις ή πολυήμερες απουσίες είτε λόγω κανονικής άδειας είτε λόγω άδειας ασθενείας στην αντικατάσταση.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς σημείωσε πως αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που υπάρχουν με τα οικονομικά του Κράτους, ωστόσο παρατήρησε , είναι υποχρέωση της πολιτείας να αντικρίσει με μεγαλύτερη ευαισθησία τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και ζήτησε όπως καταβληθεί  κάθε προσπάθεια για βελτίωση της λειτουργίας του 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top