ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργέ κινητοποιήσου! Γιατρός με κομματικές πλάτες και ψευδείς παραστάσεις πάει για Β. Διευθυντής (πάλι)!

Υπουργέ κινητοποιήσου! Γιατρός με κομματικές πλάτες και ψευδείς παραστάσεις πάει για Β. Διευθυντής (πάλι)!

Σώνει και καλά να πάρει θέση Βοηθού Διευθυντή γενικής χειρουργικής.

Ο λόγος για γιατρό, η προαγωγή του οποίου μεθοδεύτηκε από κάποιους (μεταξύ των οποίων και στέλεχος της απελθούσας Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας), όμως αποτράπηκε την υστάτη λόγω έλλειψης προσόντων, αλλά και προσκόμισης στοιχείων που αμφισβητούνται έντονα. Βέβαια, επανέρχεται δριμύτερος, όπως έγκυρα πληροφορείται το ThemaOnline.

Του Φάνη Μακρίδη

Ψευδείς παραστάσεις
Ο εν λόγω γιατρός, όπως είχαμε γράψει, στις 10 του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με καταγγελίες προς την ΕΔΥ, δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα για να πάρει τη θέση. Μάλιστα είχε προσκομίσει έγγραφα τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και κατά συνέπεια δεν πιστοποιούσαν ότι είχε την απαιτούμενη πείρα για τη θέση. 

Πιο συγκεκριμένα:
•    Δεν πληρούσε το κριτήριο της πενταετούς υπηρεσίας.
•    Δεν είχε την απαιτούμενη πείρα στην γενική χειρουργική. Δεν είχε 12ετη πείρα στην ειδικότητα της γενικής χειρουργικής.
•    Ο υποψήφιος για τη θέση δήλωσε ψευδή στοιχεία. Ενώ υποστήριξε ότι σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο θήτευσε σε κλινική, εντούτοις το ίδιο διάστημα εργαζόταν ως έκτακτος ιατρικός λειτουργός.


Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι μέλος της τότε Επιτροπής Δημόσιας Υγείας είχε πείσει τους συναδέλφους του να δουν θέμα πρόσληψής του γιατρούς, υπό τέτοιες συνθήκες που θα απέκλειαν άλλους υποψήφιους για τη θέση. Τελικά, όμως, τα σχέδιά όσων μεθόδευαν αυτή την προαγωγή δεν προχώρησαν, καθώς μετά από καταγγελίες που έγιναν άνοιξαν τα μάτια των υπολοίπων μελών της ΕΔΥ, που άσκησαν βέτο…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκάνδαλο: Μέλος της ΕΔΥ επιχείρησε να βολέψει γιατρό με κομματικές άκρες και χωρίς προσόντα
 

Επανέρχεται
Τώρα που προκηρύχθηκαν οι θέσεις για Βοηθούς Διευθυντές γενικής χειρουργικής στα δημόσια νοσηλευτήρια, ο γιατρός που έχει ισχυρές κομματικές πλάτες, επανέρχεται δριμύτερος (23/09 αρχίζουν οι συνεντεύξεις για τις προαγωγές). Επαναδιεκδικεί τη θέση, παρά τις σε βάρος του καταγγελίες! Εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι το υπουργείο δεν έλαβε κανένα μέτρο, παρόλο που η προαγωγή του «κόπηκε» γιατί κρίθηκε πως δεν πληρούσε τα κριτήρια.

Σημειώνεται ότι τμήμα του υπουργείου μετά τις καταγγελίες σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού είχε κινήσει διαδικασίες για να γίνει σχετική έρευνα, που όμως δεν διενεργήθηκε ποτέ.

Το βάρος πέφτει στην… νέα ΕΔΥ
Κι αφού το Υπουργείο Υγείας ολιγώρησε, το βάρος πέφτει στα νέα στελέχη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας. Θα κάνουν το καθήκον τους ή θα υπερισχύσουν μικροκομματικά συμφέροντα; 

Ο Βασιλειάδης
Ο κ. Αντώνης Βασιλειάδης, μέλος της νέας Επιτροπής Δημοσιας Υπηρεσίας, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει «πείρα». Στο παρελθόν, ως ανώτερος λειτουργός της Γενικής Εισαγγελίας, είχε γνωματεύσει θέτοντας τις προϋποθέσεις για το τι εστί «πείρα». Τότε είχε ενεργήσει μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Υγείας. Μοιραία, λοιπόν, τα βλέμματα στρέφονται πάνω του. Είναι αυτός που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον, αν ο συγκεκριμένος γιατρός πληροί τις προϋποθέσεις…

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας παρά τις καταγγελίες που είχαν γίνει δεν είχε κινητοποιηθεί. Θα κάνει το ίδιο και ο νέος υπουργός, Γιώργος Παμπορίδης;

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top