ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκίνησε η μικρή Ολυμπία που διαγνώστηκε με λευχαιμία: Τα τρία πράγματα που ζήτησε ενώπιον της ΠτΒ - Δείτε βίντεο

Συγκίνησε η μικρή Ολυμπία που διαγνώστηκε με λευχαιμία: Τα τρία πράγματα που ζήτησε ενώπιον της ΠτΒ - Δείτε βίντεο

Συγκίνηση ανά το Παγκύπριο προκάλεσε η μικρή Ολυμπία Ξενοφώντος στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, με τίτλο «Με μια χρυσή κορδέλα», που αποτελείται από έργα παιδιών της Παιδοογκολογικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Η μικρή Ολυμπία, η οποία διαγνώστηκε με λευχαιμία τον περασμένο Μάη, περιέγραψε τα όσα βιώνει ενώ ζήτησε ενώπιον της Προέδρου της Βουλής τρία πράγματα.

Συγκεκριμένα ζήτησε την δημιουργία ενός καινούργιου παιδιατρικού νοσοκομείου, μια δασκάλα αποκλειστικά για τα παιδιά που νοσηλεύονται και ένα ψυχολόγο αποκλειστικά για τον θάλαμό τους.

Δείτε την ομιλία της μικρής Ολυμπίας:

Την αμέριστη συμπαράσταση της Βουλής των Αντιπροσώπων στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειες τους εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού της.

Αυτούσιος ο χαιρετισμός της κα. Δημητρίου:

«Αγαπητή κυρία Υφυπουργέ Πολιτισμού,

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγαπητό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδοογκολογικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου,

Αγαπητά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Κλινικής,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί γονείς,

Αγαπημένα μου παιδιά,

Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση τελούμε απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Με μια χρυσή κορδέλα», που αποτελείται από έργα παιδιών της Παιδοογκολογικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου. Η έκθεση θα φιλοξενείται στη Βουλή έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 και πραγματοποιείται για δεύτερη φορά από τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Κλινικής, τα οποία συγχαίρω θερμά, τόσο για την υπέροχη ιδέα να φιλοξενηθεί η έκθεση στο κτίριο της Βουλής, όσο και για την υποστήριξη που τόσο απλόχερα προσφέρουν στις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Παράλληλα, διενεργήθηκε σήμερα το πρωί εδώ στη Βουλή εθελοντική αιμοδοσία αγάπης σε συνεργασία με την Τράπεζα Αίματος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Ως Βουλή των Αντιπροσώπων, εκφράζουμε έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή μας στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και στις οικογένειές τους με διάφορες δράσεις, με στόχο πάντοτε τα παιδιά μας να έχουν ποιότητα ζωής, συμβάλλοντας θετικά στην υγιή ψυχοσωματική τους κατάσταση. Η παροχή δυνατότητας στα παιδιά αυτά να καταπιάνονται με δραστηριότητες που μπορούν να πλέκουν έναν πολύχρωμο ιστό στις ψυχές τους, δίνοντας νέα πνοή και ανοίγοντας ένα καινούργιο παράθυρο, αποτελεί επιβεβλημένη επιδίωξη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ημέρα γεμάτη με συναισθήματα ευγνωμοσύνης και ελπίδας για το αύριο, λοιπόν, η σημερινή. Η χρυσή κορδέλα, υλικό που χρησιμοποιήθηκε και ξεχωρίζει τόσο στις κατασκευές, όσο και στα σχέδια των παιδιών και των γονέων τους, συμβολίζει την ευαισθητοποίηση κατά του παιδικού καρκίνου. Η σημερινή ημέρα επελέγη συμβολικά, καθώς έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση για τις παιδικές νεοπλασίες και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, να αναφερθεί ότι το 50% περίπου των περιπτώσεων παιδικού καρκίνου εμφανίζεται από τη βρεφική ηλικία έως την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Περισσότερες από 80% περιπτώσεις παιδικού καρκίνου είναι θεραπεύσιμες, εφόσον διαγνωστούν νωρίς. Ωστόσο, ο εντοπισμός τους δεν είναι καθόλου εύκολος, καθώς τα πρώτα συμπτώματα είναι συχνά παρόμοια με αυτά άλλων παιδικών ασθενειών και ιών.

Σε αυτό το σημείο αισθάνομαι τη βαθύτατη ανάγκη να συγχαρώ θερμά τη διεπιστημονική ομάδα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου για το θεάρεστο έργο που επιτελούν, το οποίο, πέραν της ιατρικής περίθαλψης των παιδιών, που ενίοτε συνίσταται σε χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες, αφορά και στην ψυχοκοινωνική στήριξη τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους. Η στενή συνεργασία μεταξύ της νοσηλευτικής και ιατρικής ομάδας και των γονιών του παιδιού είναι ουσιαστικό στοιχείο για την επιτυχή θεραπεία, την υποστήριξη και τη φροντίδα του παιδιού.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου, καθώς και του δημοτικού σχολείου του Μακάρειου Νοσοκομείου, που με ιδιαίτερη ενσυναίσθηση παρέχουν στους μαθητές χρήσιμα εφόδια, αλλά και ψυχαγωγία, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλότητα στη σχολική ζωή τους. Στο πλαίσιο του ζεστού σχολικού περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί προάγεται κλίμα εμπιστοσύνης, ώστε το παιδιά να διατηρούν την αυτοεκτίμησή τους και τη θετική τους στάση απέναντι στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Να ευχηθώ στους γονείς καλή δύναμη και να έχουν πίστη πως όλα θα πάνε κατ’ ευχήν!

Αγαπημένα μου παιδιά,

Μπράβο για τη στάση ζωής που ακολουθείτε, για τη δύναμη της ψυχής σας και για την υπομονετική μάχη που δίνετε, αποδεικνύοντας καθημερινώς πως είστε, δεν θα πω μικροί, αλλά μεγάλοι ήρωες!

Κλείνω με τα παραινετικά λόγια του πασίγνωστου Βρετανού μουσικού John Lennon:

«Να μετράς την ηλικία σου με τους φίλους, όχι με τα χρόνια. Να μετράς τη ζωή σου με τα χαμόγελα, όχι με τα δάκρυα».»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top