ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκάνδαλο ΣΠΕ Αγ. Φύλας: Πέντε μέρες κράτηση στον 52χρονο οδηγό του εμπλεκόμενου επιχειρηματία

Σκάνδαλο ΣΠΕ Αγ. Φύλας: Πέντε μέρες κράτηση στον 52χρονο οδηγό του εμπλεκόμενου επιχειρηματία

Μέχρι και στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος για ανάδειξη των μελών της Επιτροπείας της πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, φέρεται να εμπλέκεται ο 54χρονος εργολάβος που τελεί υπό κράτηση για το σκάνδαλο με την εξασφάλιση δανείων χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, την περίοδο 2006-2009.

Αυτό αναφέρθηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, κατά την προσαγωγή του 52χρονου οδηγού του εργολάβου, ο οποίος τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση, σε σχέση με εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος φέρεται να ενεργούσε, μεταξύ άλλων, για λογαριασμό του 54χρονου, προσεγγίζοντας άτομα με οικονομικά προβλήματα, τα οποία έναντι αμοιβής υπέγραφαν ως εγγυητές σε δάνεια που κατέληγαν στους λογαριασμούς της εταιρείας ή του ίδιου του εργολάβου.

Με τη συνδρομή των τριών στελεχών της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση και που επίσης τελούν υπό κράτηση, τα δάνεια εγκρίνονταν με παρουσίαση πλαστών εξασφαλίσεων, ενώ οι εγγυητές μετατρέπονταν εν αγνοία τους σε πρωτοφειλέτες.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ακόμη στο δικαστήριο ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες προσώπων που βρέθηκαν αντί εγγυητές να είναι πρωτοφειλέτες σε δάνειο, ο 52χρονος τους ζήτησε να ψηφίσουν συγκεκριμένα πρόσωπα σε εκλογές για την ανάδειξη νέας Επιτροπείας της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Το όνομα του 52χρονου εντοπίζεται και σε δάνειο που εγκρίθηκε από τη ΣΠΕ Αγίας Φύλας για την αγορά χωραφιού και για το οποίο ο ίδιος είχε κληθεί για κατάθεση στα αρχικά στάδια διερεύνησης της υπόθεσης, κάτι που ωστόσο δεν έγινε, λόγω κωλύματος που υποστήριξε πως είχε.

Ανακρινόμενος χθες, ο 52χρονος ανέφερε πως γνώρισε τον 54χρονο εργολάβο στον ιππόδρομο το 2005 και του έγινε πρόταση να υπογράψει εγγυητής σε δάνειο έναντι αμοιβής, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα ως οδηγός του και ενεργούσε με βάση οδηγίες.

Ο δικηγόρος του 52χρονου δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του για περίοδο πέντε ημερών.

Για την ίδια υπόθεση καταζητούνται τρία πρόσωπα, ο 42χρονος διευθυντής της εργοληπτικής εταιρείας καθώς και ένας 69χρονος και μια 49χρονη, που επίσης φέρεται να ενεργούσαν με βάση εντολές του εργολάβου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top