ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς τέλος το θρίλερ με τη σορό του Ναβάλνι - Συνελήφθη μέχρι και ο ιερέας που θα έκανε την κηδεία του

Χωρίς τέλος το θρίλερ με τη σορό του Ναβάλνι - Συνελήφθη μέχρι και ο ιερέας που θα έκανε την κηδεία του

«Είναι πλέον πασιφανές ότι οι δολοφόνοι θέλουν να καλύψουν τα ίχνη τους και, κατά συνέπεια δεν παραδίδουν τη σορό του Αλεξέι, κρύβοντάς τη ακόμα και από τη μητέρα του». Με αυτά τα λόγια, η ομαδα του Αλεξέι Ναβάλνι, με ποστ στο Telegram, κατηγορεί τις ρωσικές αρχές ότι δεν παραδίδουν το άψυχο σώμα του «επειδή δεν θέλουν να γίνει γνωστή η μέθοδος που χρησιμοποίησαν για να σκοτώσουν τον Αλεξέι».

Το θρίλερ με τη σορό του Ναβάλνι συνεχίζεται καθώς οι ρωσικές αρχές συμπεραίνουν ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης δεν έχασε τη ζωή του από εγκληματική ενέργεια, αλλά από το «Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου». Παρόλα αυτά, όταν η μητέρα του μετέβη στο νεκροτομείο της φυλακής, στη Σιβηρία, για να παραλάβει τη σορό του, διαπίστωσε ότι δε βρίσκεται εκεί. Πού βρίσκεται ο Ναβάλνι; Κανείς δεν απαντά στη Λουντμίλα Ναβάλνι, η οποία μιλά ανοιχτά πια για δολοφονία και ορκίζεται ότι δεν θα τα παρατήσει. «Και ας με βάλουν φυλακή, εγώ θα φωνάζω», λέει.

Με τον Αλεξέι Ναβάλνι να έχει χαρακτηριστεί από το ρωσικό κράτος «εξτρεμιστής», οποιοσδήποτε διαδηλώνει γι' αυτόν, ή καταδεικνύεται πως είχε κάποια σχέση μαζί του, κινδυνεύει να συλληφθεί. Όπως συνελήφθησαν, βάσει των πληροφοριών που μεταδίδουν ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, περισσότεροι απο 400 Ρώσοι σε 36 πόλεις για διαδηλώσεις μετά τον θάνατο του Ναβάλνι.

Ανάμεσά τους, συνελήφθη και ένας ιερέας, στην Αγία Πετρούπολη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα έκανε κηδεία για τον θανόντα. Σύμφωνα με τη χήρα του Ναβάλνι, ο ιερέας Γκριγκόρι Μίχνοφ- Βαϊτένκο συνελήφθη κοντά στο σπίτι του, ενώ κατευθυνόταν προς το μνημείο Σολοβέτσκι για τα θύματα των πολιτικών διώξεων στη Σοβιετική Ένωση. Λίγο αργότερα, όπως ανακοίνωσε στο Telegram το μέλος της αντιπολίτευσης Μπόρις Βισνέβσκι, ο Μίχνοφ- Βαϊτένκο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό.

«Στον αστυνομικό σταθμό νούμερο 43, ο δικηγόρος του κάλεσε ασθενοφόρο. Ο Γκριγκόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευθεί», είπε ο Βισνέβσκι. Έτσι, αφού ο ιερέας συνελήφθη και έπαθε εγκεφαλικό, «επιστρατεύθηκε» άλλος, αν και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι ο Μίχνοφ- Βαϊτένκο δεν ανήκει στους κύκλους της και κάλεσε τον κόσμο να τον αγνοεί.

Στη Ρωσία, όπου ακόμα και ο... ιερέας που θα κηδέψει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης βρίσκει τον μπελά του, είναι μάλλον λογικό ότι οι ανθυποψήφιοι του Βλαντιμίρ Πούτιν θα φοβούνται. Όσοι δηλαδή δεν... χάθηκαν στον δρόμο προς τις εκλογές του Μαρτίου, όπου το αποτέλεσμα είναι «διασφαλισμένο» ότι θα είναι, είτε νίκη του Πούτιν, είτε θρίαμβος του Πούτιν. Ξεχάστε τη διεθνή καταγραυγή για τη δολοφονία του Ναβάλνι- του σκληρότερου, ίσως, επικριτή του Κρεμλίνου. Όσοι υποψήφιοι κατάφεραν να φτάσουν στο δρόμο προς την κάλπη, είναι βέβαιοι για την ήττα τους. Έτσι... υποκρίνονται ότι προσπαθούν.

«Δεν ονειρεύομαι ότι θα κερδίσω τον Πούτιν. Ποιο είναι το νόημα από το να κάνω κάτι τέτοιο;» λέει ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου- Δημοκρατικού Κόμματος (LPDR), Λεονίντ Σλούτσκι. Ο άλλος υποψήφιος, Αντρέι Μπογκτάνοφ του Ρωσικού Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, είναι ακόμα πιο κάθετος όταν ερωτάται αν θα κερδίσει τις ελκογές. «Φυσικά και όχι. Μοιάζω με χαζό;», λέει. Οι δυο τους ξέρουν ότι συμμετέχουν ως κομπάρσοι σε μια «παράσταση», όπου πρωταγωνιστής είναι μόνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο πιο επικίνδυνοι πολιτικοί του αντίπαλοι, άλλωστε, έχουν βγει εκτός παιχνιδιού. Ο Ναβάλνι, ο οποίος ασκούσε διαρκώς δρυμεία κριιτκή στο Κρεμλίνο είναι νεκρός, ενώ ο διαρκώς ανερχόμενος σε δημοφιλία, Μπόρις Ναντέζντιν, τέθηκε εκτός, αφού του απαγορεύθηκε να κατέλθει στις εκλογές.

Αυτό, έγινε αφότου ο Ναντέζντιν ύψωσε τους τόνους για ένα θέμα που «καίει» τον Πούτιν: Τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κεντροδεξιός Ναντέζντιν είναι πολέμιος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ασκώντας δριμύτατη κριτική στον Πούτιν γι' αυτό και φαίνεται ότι βρήκε πολλά ώτα ακουόντων, καθώς τον προηγούμενο μήνα κατάφερε να συλλέξει 100.000 υπογραφές (απαραίτητος αριθμός) που χρειάζονται για να κατέλθει στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 15-17 Μαρτίου.

Παρόλα αυτά, η αρμόδια εκλογική επιτροπή τον ενημέρωσε ότι βρήκε παρατυπίες στο 15% των υπογραφών που είχε συλλέξει και, για την ακρίβεια, ότι ορισμένες ανήκουν σε άτομα που έχουν πεθάνει. Ο Ναντέζντιν το αρνείται αυτό και ετοιμάζεται να προσφύγει στο αρμόδιο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης που του μπλοκάρει τη συμμετοχή. Θα προλάβει όμως να λάβει μια θετική γι'αυτόν απόφαση;

Κάπως έτσι, στο δρόμο για τις εκλογές, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει «απελευθερωθεί» από την ενοχλητική φωνή του Ναβάλνι, τις αντιπολεμικές ιαχές του ακόμα πιο «επικίνδυνου» Ναντέζντιν (ο οποίος ήταν πάντα πιο προσεκτικός στον τρόπο με τον οποίο διατύπωνε την κριτική του εναντίον του Κρεμλίνου) και του έχουν «μείνει» ως αντίπαλοι οι... συνειδητοποιημένοι ότι θα χάσουν, οι Σλούτσκι και Μπογκντάνοφ.

Ισχυρότερος ανθυποψήφιος του Πούτιν είναι ο Νικολάϊ Χαριτόνοφ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, ενώ κατέρχονται ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δουμάς Βλαντισλαβ Νταβάνκοφ των «Νέων Ανθρώπων», ο Αντρέι Μπογκντάνοφ του Κόμματος Ανάπτυξης και των Νέων Ανθρώπων, η Ιρίνα Σβιρίντοβα και ο Σεργκέι Μαλίνκοβιτς του κόμματος Κομμουνιστές της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top