LIKE ONLINE

Άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά στο θάνατο αποκάλυψαν τι είδαν στις τελευταίες τους στιγμές - «Μίλησα με δαίμονα»

Άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά στο θάνατο αποκάλυψαν τι είδαν στις τελευταίες τους στιγμές - «Μίλησα με δαίμονα»

Μια ρηξικέλευθη μελέτη προσέφερε σημαντικές πληροφορίες για τη μετά θάνατον ζωή.

Σε μια πρωτοποριακή μελέτη που διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή Γκρόσμαν του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, οι ερευνητές εμβάθυναν στο αινιγματικό πεδίο των εμπειριών κοντά στο θάνατο, ρίχνοντας φως στις μαρτυρίες ατόμων που βρέθηκαν στο χείλος του θανάτου. Η μελέτη, μια πρωτοποριακή έρευνα για τις διαυγείς στιγμές που αναφέρουν επιζώντες από καρδιακή ανακοπή, προσφέρει πρωτοφανείς γνώσεις για το τι συμβαίνει στο κατώφλι μεταξύ ζωής και θανάτου.

Σε συνεργασία με 25 νοσοκομεία, η ερευνητική ομάδα εξέτασε τις εμπειρίες 567 ασθενών που υποβλήθηκαν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) μετά από καρδιακή ανακοπή. Είναι αξιοσημείωτο ότι περίπου το 40% των ασθενών που επέζησαν και ανέκτησαν τις αισθήσεις τους παρουσίασαν φυσιολογικά επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας, ένα φαινόμενο που προηγουμένως θεωρούνταν απίθανο λόγω της παραδοχής ότι ο εγκέφαλος υφίσταται μη αναστρέψιμη βλάβη περίπου 10 λεπτά μετά τη διακοπή της παροχής οξυγόνου.

Ο Δρ. Sam Parnia, γιατρός και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, τόνισε τη σημασία αυτών των ευρημάτων. Σημείωσε ότι η μελέτη είναι η πρώτη εκτεταμένη ερευνητική προσπάθεια τεκμηρίωσης των αναμνήσεων και των αλλαγών των εγκεφαλικών κυμάτων που σχετίζονται με τις εμπειρίες κοντά στο θάνατο, υποδηλώνοντας πιθανά καθολικά στοιχεία σε αυτές τις βαθιές συναντήσεις.

Η μελέτη κατηγοριοποίησε τις εμπειρίες που ανέφεραν οι ασθενείς σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους: συνείδηση κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ, την περίοδο της ανάνηψης, ονειρικές εμπειρίες και υπερβατικές εμπειρίες θανάτου. Οι αφηγήσεις που μοιράστηκαν οι συμμετέχοντες δίνουν μια ζωντανή εικόνα των ταξιδιών τους μέσα στον οριακό χώρο του παρ' ολίγον θανάτου.

Ένα άτομο περιέγραψε ένα σουρεαλιστικό όραμα όπου βρισκόταν σε ένα απέραντο πεδίο διάσπαρτο με γκρίζες σκηνές και συναντούσε απρόσωπες φιγούρες, ένα ταξίδι μέσα σε ένα φαράγγι πλαισιωμένο από άνδρες με λευκές ρόμπες. Ένας άλλος διηγήθηκε ότι άκουσε το όνομά του να επαναλαμβάνεται μέσα σε ένα τρομακτικό τοπίο γεμάτο με δαιμονικές οντότητες, μόνο για να σωθεί από μια απρόσωπη ανδρική φιγούρα την τελευταία στιγμή.

Αυτές οι βαθιά προσωπικές και συχνά μυστηριώδεις εμπειρίες αμφισβητούν την κατανόηση της συνείδησης και των διεργασιών στα όρια της ζωής. Καθώς η έρευνα σε αυτόν τον τομέα συνεχίζει να εξελίσσεται, τα ευρήματα από την Ιατρική Σχολή Γκρόσμαν συμβάλλουν σημαντικά στην κατανόηση των εμπειριών κοντά στον θάνατο, προσφέροντας μια αχτίδα κατανόησης σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

«Έκρηξη» εργαζομένων στην Κυβέρνηση: Οι τομείς και οι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024

ΥΠΕΣ για μεταναστευτικό: «Το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί»

Ένας τραυματίας από την κατάρρευση μέρους οροφής κτιρίου στη Λεμεσό - Η κατάσταση υγείας του

Φωτιά σε φορτηγό σχολής οδηγών: Τι κατέδειξαν οι επιστημονικές εξετάσεις για τα αίτια

Συγκλονίζει η Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό που έχασα, ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner»Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top