ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

E-kalathi: Ξεκίνησε η προκήρυξη του διαγωνισμού – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία

E-kalathi: Ξεκίνησε η προκήρυξη του διαγωνισμού – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει σιγά σιγά για την εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας e-kalathi, η οποία θα προσφέρει στους καταναλωτές την αναγκαία διαφάνεια και άμεση πληροφόρηση, σε καθημερινή βάση για τις τιμές βασικών προϊόντων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης, ανέφερε ότι «ξεκίνησε η προκαταρτική προκήρυξη για το e-kalathi»

«Θα διαρκέσει 10 μέρες για προκαταρτικά σχόλια, μετά θα βγει για ένα μήνα και στη συνέχεια θα δοθεί κάπου η προσφορά», εξήγησε.

Παράλληλα, ο κύριος Καραγιώργης σημείωσε ότι «η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ανατεθεί, αν δεν υπάρχει οτιδήποτε απρόοπτο, μέχρι μέσα Απριλίου»

«Με το εργαλείο αυτό, ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων, ώστε να κάνει τις πιο συμφέρουσες επιλογές στις αγορές του», κατέληξε.

Τι είναι το e-kalathi και πώς θα λειτουργεί

Όπως ανέφερε το ThemaOnline σε προηγούμενο δημοσίευμά του, το e-kalathi θα αφορά μια εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες (android και iOS), αλλά και διαδικτυακή εφαρμογή, προσβάσιμη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Θα είναι ένα λειτουργικό εργαλείο, εύκολο στη χρήση και ευκολά προσβάσιμο. Ο καταναλωτής θα μπορεί με διαφάνεια να συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων και ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα, να χτίζει το καλάθι του. Τα προϊόντα θα μπορούν να συγκρίνονται μεταξύ των υπεραγορών και θα μπορεί να επιλέξει από πού να κάνει τις αγορές του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα που θα περιληφθούν στην πλατφόρμα, θα είναι αυτά που έχουν την ψηλότερη ζήτηση και βαρύτητα στο καλάθι του νοικοκυριού, βάσει στατιστικών δεδομένων και θα περιληφθούν στο διάταγμα που αναμένεται να εκδώσει ο Υπουργός Εμπορίου.

Όσο αφορά τις τιμές των προϊόντων, θα αποστέλλονται κάθε πρωί και θα μπαίνουν στην πλατφόρμα. Αν υπάρχει διαφοροποίηση των τιμών μέσα στην μέρα, τότε θα διαφοροποιείται η τιμή και μέσα στην εφαρμογή, αφού θα είναι ζωντανά συνδεδεμένες. Έτσι ο καταναλωτής θα μπορεί να προβαίνει στις αγορές του ανεξαρτήτως μέρας και ώρας και θα μπορεί να κάνει συγκρίσεις 24 ώρες το 24ωρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top