ΚΥΠΡΟΣ

DE FACTO: Επιστρέφει με νέες ιστορίες - Καταπιάνεται και με το καλοκαίρι του 1974

DE FACTO: Επιστρέφει με νέες ιστορίες -  Καταπιάνεται και με το καλοκαίρι του 1974

Η εκπομπή DE FACTO επανέρχεται προσεχώς με τον Γ΄κύκλο ντοκιμαντέρ από τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου.

Σε αυτή τη νέα σειρά επεισοδίων, η χρονική περίοδος διευρύνεται και στη δεκαετία του 1950, όπου θα προβληθεί τόσο η συγκλονιστική ιστορία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γιαννάκη Στεφανίδη όσο και η ιστορία της επίσης γενναίας αγωνίστριας Νίτσας Χατζηγεωργίου.

Από τη δεκαετία του 1960 ξεχωρίζουν, η μυστική αποστολή στην Αίγυπτο για εκπαίδευση στους σοβιετικούς πυραύλους και η επιχείρηση Κοφίνου το Νοέμβριο του 1967.

Αριθμός επεισοδίων δικαίως καταπιάνεται και με το καλοκαίρι του 1974, όπου συμπληρώνονται 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την εισβολή. Η διπλωματία εκείνων των κρίσιμων ημερών του Ιουλίου και του Αυγούστου του 1974, οι ανομολόγητοι βιασμοί ανυπεράσπιστων γυναικών και το πως αφέθηκε η Αμμόχωστος να καταληφθεί αμαχητί από τους Τούρκους είναι μερικά από αυτά.

Η δολοφονία του ποιητή και αγωνιστή της Δημοκρατίας Δώρου Λοίζου και η πορεία των γυναικών προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο τον Απρίλιο του 1975, είναι άλλες δύο ιστορίες που θα προβληθούν, στο πλαίσιο της εκπομπής DE FACTO από το OMEGA CHANNEL.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top