ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα της ΕΕ κατά της Apple για τις υπηρεσίες streaming - Αντιμέτωπη με πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ η εταιρεία

Έρευνα της ΕΕ κατά της Apple για τις υπηρεσίες streaming - Αντιμέτωπη με πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ η εταιρεία

Η Apple αντιμετωπίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για τους περιορισμούς στην πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming μουσικής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά κατά πόσον η Apple εμπόδισε όσους κάνουν streaming μουσικής να ενημερώνουν τους χρήστες για φθηνότερους τρόπους εγγραφής εκτός του καταστήματος εφαρμογών της, από το οποίο λαμβάνει σημαντικό μερίδιο από τα έσοδα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να επιβάλουν πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποτελούσε απόφαση-ορόσημο κατά της Apple έπειτα από χρόνια διαμαρτυριών. Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ πρόστιμο ανταγωνισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και το 2020 της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,1 δισ. ευρώ από τη Γαλλία -το οποίο έπειτα από έφεση έγινε 370 εκατ. ευρώ- για αντιανταγωνιστικές συμφωνίες με δύο χονδρέμπορους.

Όπως σημειώνει ο Guardian, η Spotify κατέθεσε καταγγελία στην ΕΕ το 2019, υποστηρίζοντας ότι η Apple περιορίζει τις επιλογές και τον ανταγωνισμό στο κατάστημα εφαρμογών της, χρεώνοντας τέλος 30% σε όλες τις αγορές. Επίσης, η Apple εμπόδισε τη Spotify και άλλες εταιρείες να ενημερώνουν τους πελάτες ότι μπορούν να αποφύγουν την προμήθεια - και να έχουν καλύτερη προσφορά - απλά κάνοντας εγγραφή στον ιστότοπο του Spotify.

Από την πλευρά της, η Apple λέει ότι η αμοιβή της δικαιολογείται επειδή δαπανά πολλά για την παροχή ενός ασφαλούς καταστήματος εφαρμογών και παρέχει στο Spotify πρόσβαση σε εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες.

Η Spotify ανταπαντά ότι η υπηρεσία streaming της Apple, η Apple Music, δεν αντιμετωπίζει το ίδιο επιπλέον κόστος, γεγονός που της δίνει πλεονέκτημα και καθιστά τις χρεώσεις αντιανταγωνιστικές.

Κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ενέργειες της Apple είναι παράνομες και αντιβαίνουν στους κανόνες της Ένωσης που επιβάλλουν τον ανταγωνισμό στην ενιαία αγορά.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top