ΕΛΛΑΔΑ

Κορινθία: Ελεύθερος ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών - Τι αποκάλυψε γείτονας - Υπάρχει αιμομιξία;

Κορινθία:  Ελεύθερος ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών - Τι αποκάλυψε γείτονας - Υπάρχει αιμομιξία;

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη αφέθηκε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει υπό πρωτόγονες, άθλιες συνθήκες στα λαγούμια, στην ορεινή Κορινθία.

«Αδέρφια δεν σας ακούνε» ανέφερε φωνάζοντας μπροστά στις κάμερες για τους… κατατρεγμένους στην Ελλάδα ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν θα υποβληθεί σε τεστ DNA για λόγους πίστεως.

«Αδέρφια μην φωνάζετε δεν σας ακούν, γυρίστε τους πλάτη μόνο αυτό τους πονάει. Όταν τους γύρισα την πλάτη ενδιαφέρθηκαν. Κάτι μου είπαν για την κόρη μου που προέρχεται από ιδρυματισμό. Η κοινωνία σε έχει καταστρέψει και μετά σου ζητάει και τα ρέστα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν σας ακούν, γυρίστε τους πλάτη μόνο αυτό τους πονάει. Όταν τους γύρισα την πλάτη ενδιαφέρθηκαν»

Μάλιστα, φεύγοντας δήλωσε πως είναι ανάπηρος και πως «χάρη κάνω που δουλεύω, θα μπορούσα να πάρω σύνταξη».

«Η πρόεδρος ήθελε να γίνει σήμερα η δίκη, δεν έχω πειράξει κάποιον άνθρωπο», πρόσθεσε.

«Η πρόεδρος ήθελε να γίνει σήμερα η δίκη, δεν έχω πειράξει κάποιον άνθρωπο», πρόσθεσε, φεύγοντας αγκαλιασμένος με τον δικηγόρο του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο.

Το ζήτημα της αναπηρίας

Ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» από την ορεινή Κορινθία προσκόμισε νωρίτερα την Τετάρτη στο αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου έγγραφο, με το οποίο επικαλέστηκε ότι πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα σε ποσοστό αναπηρίας 67%, ζήτησε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, δεν είναι απαραίτητη η ψυχιατρική εξέταση του κατηγορούμενου, καθώς η αναφερόμενη πάθηση δεν μεταβάλλεται στο χρόνο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο για το ψυχιατρικό νόσημα είχε ισχύ το 2020, έπρεπε να είχε ανανεωθεί δύο χρόνια μετά, το 2022. Όπως υποστήριξε ο 45χρονος, είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020 και λόγω του κορονοϊού δεν ανανεώθηκε.

Επικαλείται θέματα ψυχικής υγείας

Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών», οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα στο αυτόφωρο της Κορίνθου ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών», που βρέθηκε να ζει σε λαγούμια στην Ορεινή Κορινθία, καθώς οδηγείται στο αυτόφωρο για μια σειρά από αδικήματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 45χρονος ζητά γνωμάτευση από πραγματογνώμονα σχετικά με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει και συγκεκριμένα ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 45χρονος κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020 και λόγω του κορονοϊού δεν ανανεώθηκε. Ο κατηγορούμενος ζητά από το δικαστήριο μέσω του δικηγόρου του να εξεταστεί από πραγματογνώμονα, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν πως το αίτημά του καταχωρήθηκε και αναμένονται ανακοινώσεις για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί.

Αρνείται να δώσει DNA

Ο πατέρας της οικογένειας συνελήφθη την Κυριακή στην Ορεινή Κορινθία, για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για τη μη συμμόρφωση με τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Σημειώνεται πως τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας εξακολουθούν να είναι άφαντα – μαζί με την μητέρα – και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έχει εκδοθεί εισαγγελική διάταξη ώστε να γίνει τεστ DNA στα παιδιά ειδικά μετά την επιμονή της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας να μην αποκαλύπτει ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού της.

Ο πατέρας αρνείται να δώσει DNA. Ο 45χρονος πατέρας που αυτοπροσδιορίζεται παλαιοχριστιανός εργαζόταν για περισσότερο από τρία χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ερέτριας με τηλεργασία από το λαγούμι των 30 μέτρων στην ορεινή Κορινθία.

Τι αποκάλυψε φίλος της οικογένειας

Στο μεταξύ, φίλος και γείτονας της οικογένειας, μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για άγνωστο άντρα που έμενε 2 μήνες στη σπηλιά, για τον οποίο ο 45χρονος έλεγε ότι είναι ο σύντροφος της κόρης του και ότι τους πάντρεψε.

«Εμείς είχαμε την μεγαλύτερη επαφή γιατί πέρναγε από το χωράφι μου εκεί από τον δρόμο για να πάει σπίτι του. Σας λέω κάτι με πολλή υπευθυνότητα, ότι όσες φορές πήγαινα εγώ και χωρίς να με έχουν πάρει είδηση ότι είμαι εκεί να προσποιηθούν ή οτιδήποτε, εγώ από μία απόσταση 50 μέτρων άκουγα μόνο χαρές, γέλια πειράγματα, και τέτοια πράγματα.

Έβλεπα μία χαρά, μία γαλήνη, μία «τα βρήκαμε» με την φύση, τα βρίσκουμε μεταξύ μας, αυτό το πράγμα. Ρομαντικούς ανθρώπους που βαρέθηκαν την πόλη, τα καυσαέρια και επέλεξαν αυτόν τον τρόπο ζωής. Παρόλα αυτά τον είχα ρωτήσει για τα παιδιά, το σχολείο κτλ. Μου λέει κάνουν τηλεκπαίδευση και φυσικά δεν μπόρεσα να το πιστέψω. Σίγουρα υπήρχε ίντερνετ, σίγουρα υπήρχαν υπολογιστές και τηλέφωνα», είπε αρχικά ο γείτονας και φίλος της οικογένειας.

«Τους έβλεπα να τραγουδάνε όλοι μαζί»

Ο ίδιος ανέφερε πως ο πατέρας είχε πει ότι εργαζόταν σε δήμο. «Δεν ήξερα λεπτομέρειες ποιος δήμος κτλ. Κάποια στιγμή που συννέφιασε, φαινόταν ότι θα βρέξει και άρχισε κάτι μπουμπουνητά και φαινομενικά θα έβρεχε, και τους βλέπω έχουν κάνει μία γραμμή και τραγουδάγανε όλοι μαζί μικροί – μεγάλοι, τραγούδαγαν δεν ξέρω όπως οι Ινδιάνοι… έκαναν τον χορό της φωτιάς, αυτοί τραγουδούσαν ένα τραγούδι ευχαριστία για το ότι θα βρέξει, ως παράκληση να βρέξει», είπε.

«Έμενε για δύο μήνες μαζί τους ένας νεαρός»

Ο γείτονας, μίλησε και για τον νεαρό, για τον οποίο ειπώθηκε ότι είναι ο σύντροφος της 22χρονης και έμεινε 2 μήνες στη σπηλιά.

«Κάποια στιγμή η Σοφία παρουσιάστηκε με έναν νεαρό, ο οποίος εμφανίστηκε κάποια στιγμή εκεί, ερχόταν με ένα αυτοκινητάκι που είχε, και εμφανίστηκε ως άντρας της, παντρεύτηκαν κιόλας, μου είπε ο Μανώλης ότι τους πάντρεψε εκείνος εκεί.

Αυτό το ψηλό παιδί που σας λέω, χαρακτηριστικά είναι νέος, ψηλό παιδί, με γαλανά μάτια, άσπρη επιδερμίδα και μάλιστα όταν του είπα αν γνωρίστηκαν από το Facebook… «κάτι τέτοιο», μου είπε».

Ο γείτονας συνέχισε λέγοντας πως «το συζητούσα χαριτολογώντας με τον πατέρα μου, ότι ενώ είναι απομονωμένη μπόρεσε να βρει άντρα και δεν μπορούν ας πούμε τα άλλα τα παιδιά που είναι ανύπαντροι πάνω σε τέτοιες ηλικίες και να μην μπορούν να βρουν γυναίκα; Ήταν το προηγούμενο καλοκαίρι, ήταν πάρα πολύ καιρό πάνω. Μπορεί να ήταν και δύο μήνες γιατί έβλεπα το αυτοκίνητό του εκεί».

Ερώτηση: Έμενε μαζί τους;

«Έμενε εκεί ναι. εγώ αυτόν τον είδα πρώτη φορά πέρσι και μάλιστα όταν δεν τον έβλεπα ρώτησα που είναι ο γαμπρός και μου είπαν ότι έγινε παππάς σε μοναστήρι – εκκλησία σε κάποιο χωριό της Κορινθίας», κατέληξε ο γείτονας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας»

«Η ζωή του αδερφού μου δεν είχε κάτι το περίεργο, από μικρούς μας μεγάλωσαν πάρα πολύ ωραία, δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα. Απλά μεγαλώσαμε σε νησί. Ο αδερφός μου λατρεύει τα παιδιά του δεν υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας», ανέφερε στο μεταξύ, η αδελφή του 45χρονου.

«Το ποιανού είναι το παιδί της ανιψιάς μου δεν αφορά κανέναν. Ο αδελφός μου αρνείται το τεστ DNA στα πλαίσια του παλαιόχριστιανισμού».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως δεν γνώριζε ακριβώς τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας: «Όσον αφορά τα παιδιά εγώ δεν πίστευα ότι θα δω κάτι τέτοιο στις κλήσεις βλέπαμε ένα τροχόσπιτο. Δεν ξέρω γιατί ο αδερφός μου δεν τα πήγαινε σχολείο. Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Άμα ο αδερφός μου είχε τέτοιες πεποιθήσεις δεν θα είχανε τελειώσει το σχολείο ούτε θα σπουδάζανε. Τις απόψεις του κάθε ανθρώπου και τα πιστεύω του τα σεβόμαστε»

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν μου αρέσει που δεν πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά του αδερφού μου δεν ξέρω γιατί το κάνει».

Σχετικά με το γεγονός ότι ο αδερφός της δούλευε από απόσταση είπε « Και γω κάποια στιγμή έχω δουλέψει από απόσταση. Δύο χρόνια ήταν άνευ αποδοχών το υπόλοιπο κομμάτι δεν μπορώ να το ξέρω.»

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top