ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές» - «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ολγκίν

 ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές» - «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ολγκίν

Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση debate με τίτλο «Οι νέοι ρωτούν», και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει ψιθυρολογία πως το Προεδρικό προωθεί συγκεκριμένους υποψήφιους για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «το Προεδρικό δεν εμπλέκεται ούτε για την ανάδειξη των μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ούτε για την εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εμείς είμαστε εδώ, και θα το πράξουμε, για να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Τίποτε άλλο. Δεν εμπλεκόμαστε σε καμιά απολύτως περίπτωση».

Κληθείς να απαντήσει σε επικρίσεις ότι έμειναν έξω από τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «να θυμίσω ότι ήταν το δεύτερο πακέτο μέτρων που έχουμε ανακοινώσει, προηγήθηκε ένα πακέτο μέτρων των 196 εκ. ευρώ.

Αυτή η Κυβέρνηση πολύ στοχευμένα ήρθε αυτή τη στιγμή να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο. Εξετάζουμε τα δεδομένα πάντα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας τις οποίες γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά».

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση της Ομάδα Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «φυσικά και ισχύει, φυσικά και ξέρω ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτή την ομάδα και όταν πρέπει να συγκληθεί αυτή η ομάδα θα το πράξω.

Αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι, η κα Ολγκίν έχει ήδη κλείσει η συνάντηση μας στις 11 Μαρτίου. 11 Μαρτίου θα είναι στην Κύπρο και όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Έχουμε ένα και μοναδικό στόχο που δεν είναι τίποτε άλλο από την επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά». 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top