ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανοί διαφημίζουν παράνομες αναπτύξεις στα κατεχόμενα - «Λας Βέγκας της Μεσογείου», χαρακτηρίστηκε η Κερύνεια

Γερμανοί διαφημίζουν παράνομες αναπτύξεις στα κατεχόμενα - «Λας Βέγκας της Μεσογείου», χαρακτηρίστηκε η Κερύνεια

Παράνομες αναπτύξεις στα κατεχόμενα διαφημίζουν εδώ και καιρό Γερμανοί κτηματομεσίτες.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», η γερμανόφωνη εταιρεία North Sky Property στην προσπάθεια της να προσελκύσει αγοραστές, «ανοίγει» την πόρτα σε Γερμανούς επενδυτές και συνταξιούχους για να επενδύσουν σε παράνομες αναπτύξεις σε Ελληνοκυπριακή γη σε ολόκληρη την ακτογραμμή της Κύπρου, με επίκεντρο τις περιοχές Κερύνειας, Αγίου Αμβροσίου και Βασίλειας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 200 παράνομες αναπτύξεις σε Λάπηθο, Άγιο Αμβρόσιο, Καραβά και Βασίλεια και στοχεύει κυρίως στη Γερμανική αγορά αλλά γενικότερα και στην Ευρωπαϊκή.

Επιπλέον, με βίντεο στο Youtube, παραπληροφορεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, επιχειρώντας να νομιμοποιήσει την κατοχή.

Την ίδια στιγμή, τις παράνομες αναπτύξεις στα κατεχόμενα διαφημίζει και το περιοδικό FORBES, το οποίο αποκαλεί την Κερύνεια, «Λας Βέγκας της Μεσογείου».

Τονίζεται ότι η Κυβέρνηση ανήγγειλε ότι θα χρησιμοποιήσει τα νομικά εργαλεία που έχει για να αντιμετωπιστεί ο σφετερισμός Ελληνοκυπριακών περιουσίων ενώ ο Δήμαρχος Κυθρέας έκρουσε εκ νέου τον κώδωνα του κίνδυνου, ζητώντας το θέμα να μην ξεχαστεί.

Δείτε στο πιο κάτω απόσπασμα ολόκληρο το ρεπορτάζ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top