ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσo πωλήθηκαν τα 10 ακριβότερα ακίνητα τον Ιανουάριο - Στην Λεμεσό τα περισσότερα

Πόσo πωλήθηκαν τα 10 ακριβότερα ακίνητα τον Ιανουάριο - Στην Λεμεσό τα περισσότερα

Συνολικής αξίας €14,3 εκατομμυρίων ήταν οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων που έγιναν παγκύπρια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Ask Wire, με την ακριβότερη πώληση να αφορά χωράφι και κτίριο στον Ποταμό Γερμασόγειας, στην Λεμεσό, με τιμή €2,97 εκατ. και την δεύτερη ακριβότερη να αφορά οικία στην Κάτω Πάφο, αξίας €2,2 εκατ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ask Wire με τίτλο "Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2024", η επαρχία Λεμεσού μετρά πέντε συναλλαγές στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων, την οποία συμπληρώνουν η Λάρνακα και η Πάφος με δύο πωλήσεις, έκαστη, και η Λευκωσία με μία.

Η αξία αυτών των πράξεων στην επαρχία Λεμεσού ανήλθε σε €7,54 εκατ., στη Λάρνακα σε €2,68 εκατ., στην επαρχία Πάφου σε €3,1 εκατ. και στη Λευκωσία σε €990.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η τρίτη ακριβότερη πώληση αφορά χωράφι στην Λάρνακα αξίας €1,61 εκατ. και ακολουθούν διαμέρισμα στη Λευκωσία αξίας €990.000 και οικία στην Αμμόχωστο αξίας €845.000.

Όσον αφορά τις 50 μεγαλύτερες πράξεις, δέκα ανά επαρχία, τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Ask Wire, αυτές ήταν συνολικής αξίας €34,4 εκατ., εκ των οποίων το 32% της αξίας αυτών των πωλήσεων αναλογεί στα 10 ακίνητα της επαρχίας Λεμεσού.

Αναφέρει ότι η αξία των 10 ακριβότερων ακινήτων που πωλήθηκαν στην επαρχία Πάφου τον Ιανουάριο είναι οριακά πιο ψηλή από αυτή της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ask Wire, η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της Λεμεσού πωλήθηκε έναντι €11 εκατ., η δεκάδα της Πάφου πωλήθηκε έναντι €7,7 εκατ. και της Λάρνακας έναντι €7,3 εκατ.

Πιο μικρής αξίας (€5,5 εκατ.) είναι τα δέκα πιο ακριβά ακίνητα που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο στην επαρχία Λευκωσίας, την οποία ακολουθεί η επαρχία Αμμοχώστου με €2,8 εκατ.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τα στοιχεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire είπε ότι, «η αγορά ακινήτων υψηλής αξίας κινήθηκε στα ρηχά τον πρώτο μήνα του 2024», προσθέτοντας ότι «ακόμη και στην ακριβότερη δεκάδα Παγκύπρια οι θέσεις 7 μέχρι 10 αφορούν συναλλαγές αξίας κάτω του εκατομμυρίου».

Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα, ο κ. Λοΐζου είπε ότι «αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο «ανταγωνισμός» Λάρνακας και Πάφου σ’ αυτή την κατηγορία ακινήτων και κατά πόσο θα δούμε τη Λευκωσία να ανεβαίνει στην πορεία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Ιράν κατά Ισραήλ: Υπάρχει φόβος για την ασφάλεια στην Κύπρο; Απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Από πυροβόλο όπλο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί σε οικία στο Φρέναρος - Δεν υποψιάζεται κανένα ο 36χρονος

Ψάχνουν τα κλειστά κυκλώματα για την έκρηξη σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο - Λαμβάνουν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top