ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεμοστρόβιλος στη Λεμεσό: Δεντροφύτευση μετά από ζημιές σε δέντρα - Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή

Ανεμοστρόβιλος στη Λεμεσό: Δεντροφύτευση μετά από ζημιές σε δέντρα - Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή

Εντός δυο εβδομάδων το Τμήμα Δασών θα προχωρήσει σε δεντροφύτευση στο χώρο πρασίνου, που επηρεάστηκε από την πρόσφατη θεομηνία και τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε τη Λεμεσό.

Σε ανακοίνωση του και με αφορμή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Τμήμα Δασών διευκρινίζει ότι από τη θεομηνία της 14ης Φεβρουαρίου, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, τόσο στο δάσος Φασουρίου, όπου ξεριζώθηκαν γύρω στους 100 ευκάλυπτους, σε ιδιωτική και κρατική γη, αλλά και στο Δασούδι, όπου ξεριζώθηκαν γύρω στις 30 ακακίες και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στις κόμες 39 ευκαλύπτων.

«Στο χώρο πρασίνου στο Δασούδι, για λόγους ασφάλειας, αφαιρέθηκαν τα σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα ακακίας και κλαδεύτηκαν τα δέντρα ευκαλύπτου, όπως προνοείται στο εγχειρίδιο κλαδεύσεων δέντρων σε αστικό περιβάλλον, ενώ απομακρύνθηκαν τα σπασμένα κλαδιά για μείωση του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος», προστίθεται.

Σημειώνεται ακόμη, ότι δεν έχει υλοτομηθεί κανένα δέντρο ακακίας, που δεν επηρεάστηκε από τη θεομηνία και πως εντός δυο εβδομάδων θα γίνει δεντροφύτευση στο χώρο.

Όσον αφορά τον χώρο πρασίνου στο δάσος Φασουρίου, προγραμματίζεται σύντομα απομάκρυνση όλων των δέντρων που ξεριζώθηκαν.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top