Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις των Χούθι

Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις των Χούθι

Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν χθες Σάββατο θέσεις των Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι, συνεχίζοντας την στρατιωτική δράση κατά του κινήματος που εξαπολύει επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των χωρών που είτε έλαβαν μέρος στην επιχείρηση είτε παρείχαν υποστήριξη, επλήγησαν 18 θέσεις των Χούθι σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες της Υεμένης. Οι στόχοι περιελάμβαναν υπόγειες αποθήκες πυραύλων και άλλων οπλικών συστημάτων, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ραντάρ και ένα ελικόπτερο.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανέφερε ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο να πλήξουν και να υποβαθμίσουν περαιτέρω τις δυνατότητες των Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν. «Θα εξακολουθήσουμε να καθιστούμε σαφές στους Χούθι ότι θα υποστούν συνέπειες εάν δεν σταματήσουν τις παράνομες επιθέσεις τους, οι οποίες βλάπτουν τις οικονομίες (κρατών) της Μέσης Ανατολής», τόνισε.

Από τον Νοέμβριο, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης βάζουν στο στόχαστρο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, που κατ' αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE