ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέoς Πρέσβης στην Αυστρία: Ευχαριστεί για στήριξη στο Κυπριακό, παρουσία στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Νέoς Πρέσβης στην Αυστρία:  Ευχαριστεί για στήριξη στο Κυπριακό, παρουσία στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ

O νέoς Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Αυστρίας, Ανδρέας Ιγνατίου, ευχαρίστησε για τη στήριξη της Αυστρίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας Δρ. Alexander Van der Bellen, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, η οποία έλαβε χώρα στο Μέγαρο Hofburg της Βιέννης στις 20 Φεβρουαρίου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ από το ΓΤΠ αναφέρει ότι ο Πρέσβης Ιγνατίου διαβίβασε στον Πρόεδρο Van der Bellen τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, και του απηύθυνε πρόσκληση, εκ μέρους του ΠτΔ, για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης κατ’ ιδίαν συνομιλίας τους που ακολούθησε, ο Πρέσβης εξέφρασε τη δέσμευσή του να εργαστεί για την περαιτέρω ενδυνάμωση των ήδη φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες για τη σταθερή στήριξη της Αυστρίας στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, καθώς και για τη συνεχή παρουσία της χώρας στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Ο Πρόεδρος Van der Bellen ευχαρίστησε τον νέο Πρέσβη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του, τονίζοντας τη βούληση της Αυστρίας για περαιτέρω εμβάθυνση των ήδη άριστων διμερών σχέσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top