Μεσολαβεί για εκεχειρία Χαμάς-Ισραήλ το Κατάρ αυτή την εβδομάδα

Μεσολαβεί για εκεχειρία Χαμάς-Ισραήλ το Κατάρ αυτή την εβδομάδα

Το Κατάρ θα φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ με τη διαμεσολάβηση του, με στόχο την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας εκεχειρίας αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας.

Εκπρόσωποι και από τα δύο μέρη θα μεταβούν αργότερα στο Κάιρο για περαιτέρω συνομιλίες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τον μηχανισμό εκτέλεσης οποιασδήποτε συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης ομήρων, δήλωσαν οι πηγές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.