ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη Βουλή πρόταση νόμου για τη στέρηση της άδειας οδήγησης - Τι προνοεί και ποιο το σκεπτικό

Στη Βουλή πρόταση νόμου για τη στέρηση της άδειας οδήγησης - Τι προνοεί και ποιο το σκεπτικό

Πρόταση νόμου σχετικά με την αφαίρεση/στέρηση της άδειας οδήγησης λόγω βαθμών ποινών κατέθεσε ο βουλευτής ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης.

Η πρόταση η οποία κατατέθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής και εγκρίθηκε από το Σώμα για συζήτηση, προνοεί την αύξηση του ορίου βαθμών ποινής για στέρηση της άδειας οδήγησης από 12 σε 20.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline o Χρύσανθος Σαββίδης, έχει δημιουργηθεί σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα. «Δεχθήκαμε πολλά παράπονα από άτομα που στερήθηκαν την άδεια οδήγησής τους και δεν μπορούσαν να πάνε στη δουλειά τους και να συνεχίσουν αρμονικά την καθημερινότητά τους», πρόσθεσε.

«Η πρόταση δεν αλλάζει τις ποινές που προνοούνται με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το μόνο που αλλάζει είναι το όριο βαθμών ποινής για αφαίρεση άδειας οδήγησης», τόνισε ο βουλευτής.

Υπέδειξε πως όταν ψηφίστηκε στο παρελθόν η σχετική νομοθεσία, δεν υπήρχαν ούτε αλκοτέστ και ναρκοτέστ, ούτε σύστημα φωτοεπισήμανσης, ή τις νέες τεχνολογίες στα οχήματα. «Ακόμη λόγω των καμερών και της καθυστέρησης επίδοσης των εξωδίκων μπορεί να χάσει κάποιος την άδειά του χωρίς να το καταλάβει. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλες χώρες το όριο είναι υψηλότερο όπως για παράδειγμα η Ελλάδα που είναι στα 25», πρόσθεσε ο Χρύσανθος Σαββίδης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα περίπου, ψηφίστηκε πρόταση Νόμου για διαγραφή των βαθμών ποινής που επιβάλλονται για τροχαίες παραβάσεις, σε δύο χρόνια αντί τρία όπως ίσχυε προηγουμένως. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, όταν ένας οδηγός συμπληρώσει 12 βαθμούς ποινής, δεν χάνει αυτόματα την άδειά του, αλλά παραπέμπεται από την Αστυνομία στο Δικαστήριο το οποίο με τη σειρά του αποφασίζει εάν θα στερηθεί την άδεια οδήγησης και για πόσο διάστημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top