LIKE ONLINE

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο: Η τρομακτική δυνατότητα που έχει - Δείτε βίντεο

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο: Η τρομακτική δυνατότητα που έχει - Δείτε βίντεο

Στην ψηφιακή εποχή, όπου το διαδίκτυο έχει μετατραπεί σε μια τεράστια αποθήκη πληροφοριών κατά τη διάρκεια της τετραετούς ύπαρξής του, έχει εμφανιστεί μια νέα εξέλιξη, η οποία διαπλέκει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης με τα μυριάδες δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Αυτή η εξέλιξη έφερε στο φως μια μάλλον ανησυχητική ικανότητα: τη δυνατότητα να αποκαλύψει κανείς σχεδόν κάθε εικόνα του εαυτού του που υπάρχει στο διαδίκτυο.

Το PimEyes, μια πλατφόρμα που έχει χαρακτηριστεί ανησυχητικά ως «ο πιο ενοχλητικός ιστότοπος στο Διαδίκτυο», αξιοποιεί αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα. Ο ιστότοπος προσφέρει μια απλή αλλά βαθιά επιδραστική υπηρεσία: οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν μια φωτογραφία του εαυτού τους, με αποτέλεσμα το PimEyes να ψάχνει το διαδίκτυο και τις βάσεις δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσει όλες τις εικόνες που ταιριάζουν με το πρόσωπο του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φωτογραφία σας που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, είτε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το LinkedIn, είτε σε επαγγελματικούς ιστότοπους, είτε ακόμη και σε λιγότερο πολυσύχναστες γωνιές του διαδικτύου.

Η υπηρεσία λειτουργεί σε βασικό επίπεδο δωρεάν, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε έχει περιέργεια ή ανησυχία να δει πού και πώς χρησιμοποιούνται οι εικόνες του στο διαδίκτυο. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι χρήστες βλέπουν αποτελέσματα που μπορεί να τους εκπλήξουν, να τους αναστατώσουν ή ακόμη και να τους σοκάρουν.

Ωστόσο, η τεχνολογία αυτή δεν είναι απαλλαγμένη από τις ατέλειές της. Τα αποτελέσματα αναζήτησης μπορεί περιστασιακά να περιλαμβάνουν εικόνες ατόμων που έχουν ομοιότητα με τον χρήστη αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος, αναδεικνύοντας τους περιορισμούς και τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν από την αποκλειστική στήριξη της υπηρεσίας από τη τεχνητή νοημοσύνη.

Για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην ψηφιακή τους παρουσία, το PimEyes προσφέρει μια αναβαθμισμένη επιλογή αναζήτησης. Αυτή η premium υπηρεσία παρέχει μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση και παρέχει συνδέσμους σε κάθε περίπτωση όπου οι εικόνες εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για άτομα που στοχεύουν στη διαχείριση της διαδικτυακής τους φήμης ή επιδιώκουν να κατεβάσουν μη εξουσιοδοτημένες ή ανεπιθύμητες εικόνες.

 Η ίντριγκα γύρω από το PimEyes είναι αναμφισβήτητη. Ο ιστότοπος αξιοποιεί μια καθολική περιέργεια σχετικά με το πώς γινόμαστε αντιληπτοί στην τεράστια ψηφιακή έκταση. Ωστόσο, προκαλεί επίσης μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την ισορροπία μεταξύ της τεχνολογικής καινοτομίας και των δικαιωμάτων προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top