ΔΙΕΘΝΗ

Θάνατος Ναβάλνι: Ανατρεπτική παραδοχή του Κιέβου - Προήλθε από φυσικά αίτια...πέθανε από θρόμβωση

Θάνατος Ναβάλνι: Ανατρεπτική παραδοχή του Κιέβου - Προήλθε από φυσικά αίτια...πέθανε από θρόμβωση

Σε μια παραδοχή, η οποία έρχεται σε αντίθεση με όσα έχουν ισχυριστεί μέχρι σήμερα η οικογένειά του και η πλειοψηφία του Δυτικού Κόσμου, προχώρησε σήμερα το Κίεβο αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού, Κιρίλο Μπουντάνοβ ισχυρίστηκε πως ο 47χρονος πολέμιος του Βλαντίμιρ Πούτιν πέθανε από θρόμβωση, καταρρίπτοντας έτσι την υπόνοια περί δολοφονίας του με εντολή του Ρώσου προέδρου.

Ο Ναβάλνι εξέτιε ποινή φυλάκισης 19 ετών στην αρκτική αποικία «Πολικός Λύκος». Ο θάνατός του, ο οποίος προέκυψε αφού είχε βγει για να κάνει μια βόλτα στο περιβάλλον των φυλακών στις 16 Φεβρουαρίου, προκάλεσε θλίψη στην οικογένειά του και ποικίλες αντιδράσεις εντός κι εκτός Ρωσίας.

Με τους συνεργάτες του Ναβάλνι να κατηγορούν τον Πούτιν πως έκρυβε τη σορό του από μέλη της οικογένειάς του για να καλύψει τη δολοφονία του, ήρθε σήμερα ο Μπουντάνοβ να δηλώσει πως ο επικριτής του Ρώσου προέδρου πέθανε από φυσικά αίτια.

 

 

«Μπορεί να σας απογοητεύσω, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πέθανε πραγματικά από θρόμβωση. Και αυτό είναι λίγο-πολύ επιβεβαιωμένο, δεν είναι κάτι που διαβάσαμε στο διαδίκτυο» τόνισε ο 38χρονος Ουκρανός αντιστράτηγος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λετονός πρόεδρος Έντγκαρ Ρίνκεβιτς, εξαπέλυσε βέλη κατά της Μόσχας, λέγοντας πως «ό,τι κι αν σκέφτεστε για τον Αλεξέι Ναβάλνι, δολοφονήθηκε βάναυσα από το Κρεμλίνο».

Οι αρχές των φυλακών είχαν αρνηθεί να απελευθερώσουν τη σορό του Ναβάλνι για περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τον θάνατό του, με τη χήρα του, Γιούλια, να κατηγορεί τον Πούτιν ότι «τον βασάνισε μέχρι θανάτου».

«Δώστε μας τη σορό του συζύγου μου. Τον βασανίσατε ζωντανό και τώρα συνεχίζετε να τον βασανίζετε και νεκρό. Κοροϊδεύετε τα λείψανα των νεκρών. Κανένας αληθινός χριστιανός δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει αυτό που κάνει τώρα ο Πούτιν με τη σορο του Αλεξέι» έλεγε η Γιούλια Ναβάλναγια.

Και χρειάστηκαν εννέα ημέρες για να δείξουν τελικά οι ρωσικές Αρχές στη μητέρα του Ναβάλνι τη σορό του και να της προτείνουν, όπως η ίδια είπε, δύο εναλλακτικές: να συμφωνήσει σε μια μυστική κηδεία σε άγνωστη τοποθεσία ή να θάψει για πάντα το σώμα του γιου της στη φυλακή «Πολικός Λύκος».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top