«Εισβολή» στα ελληνικά σχολεία του Ριζοκαρπάσου – Έκαναν φύλλο και φτερό την ύλη, πέρασαν από ανάκριση τους εκπαιδευτικούς

«Εισβολή» στα ελληνικά σχολεία του Ριζοκαρπάσου – Έκαναν φύλλο και φτερό την ύλη, πέρασαν από ανάκριση τους εκπαιδευτικούς

«Εισβολή» έκαναν στα ελληνικά σχολεία του Ριζοκαρπάσου οι λεγόμενοι Τούρκοι αξιωματούχοι συνοδευόμενοι από άνδρες της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, και συγκεκριμένα όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Χαντιζέ Κέρλο, οι «αξιωματούχοι» έλεγξαν επιδεικτικά τα πάντα.

Πρόκειται για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και εξατάξιο γυμνάσιο των εγκλωβισμένων στο Ριζοκάρπασο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έλεγξαν βιβλία, τετράδια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές ακόμα και τις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ πέρασαν και από ανάκριση τους εκπαιδευτικούς για την ύλη διδασκαλίας και γενικά τη λειτουργία των σχολείων.

«Εκτιμάται ότι η εισβολή αυτή έγινε ως αντίδραση των καταγγελιών που έκανε η Υπουργός Παιδείας στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το καθεστώς λογοκρισίας που επιβάλλεται στα σχολεία των εγκλωβισμένων», ανέφερε η δημοσιογράφος.

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για το τετ α τετ με Έρχιουρμαν: «Προσβλέπω σε ουσιαστική συζήτηση και συνάντηση» – Αρχές Σεπτεμβρίου στην Κύπρο η Ολγκίν

ΠτΔ για το τετ α τετ με Έρχιουρμαν: «Προσβλέπω σε ουσιαστική συζήτηση και συνάντηση» – Αρχές Σεπτεμβρίου στην Κύπρο η Ολγκίν

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE