«Εισβολή» στα ελληνικά σχολεία του Ριζοκαρπάσου – Έκαναν φύλλο και φτερό την ύλη, πέρασαν από ανάκριση τους εκπαιδευτικούς

«Εισβολή» στα ελληνικά σχολεία του Ριζοκαρπάσου – Έκαναν φύλλο και φτερό την ύλη, πέρασαν από ανάκριση τους εκπαιδευτικούς

«Εισβολή» έκαναν στα ελληνικά σχολεία του Ριζοκαρπάσου οι λεγόμενοι Τούρκοι αξιωματούχοι συνοδευόμενοι από άνδρες της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, και συγκεκριμένα όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Χαντιζέ Κέρλο, οι «αξιωματούχοι» έλεγξαν επιδεικτικά τα πάντα.

Πρόκειται για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και εξατάξιο γυμνάσιο των εγκλωβισμένων στο Ριζοκάρπασο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έλεγξαν βιβλία, τετράδια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές ακόμα και τις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ πέρασαν και από ανάκριση τους εκπαιδευτικούς για την ύλη διδασκαλίας και γενικά τη λειτουργία των σχολείων.

«Εκτιμάται ότι η εισβολή αυτή έγινε ως αντίδραση των καταγγελιών που έκανε η Υπουργός Παιδείας στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το καθεστώς λογοκρισίας που επιβάλλεται στα σχολεία των εγκλωβισμένων», ανέφερε η δημοσιογράφος.

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακή Προεδρία με φόντο την κατοχή: Μονομερή μέτρα, ευρωπαϊκά μηνύματα και το ανοιχτό στοίχημα του Κυπριακού

Κυπριακή Προεδρία με φόντο την κατοχή: Μονομερή μέτρα, ευρωπαϊκά μηνύματα και το ανοιχτό στοίχημα του Κυπριακού

Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων, αλλά και με μια βαριά ιστορική εκκρεμότητα που εξακολουθεί να σκιάζει την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, που δεν είναι άλλη, από την τουρκική κατοχή και τη συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου, εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.