Απαντά η ΥΠΑΝ για τα σχολεία στο Ριζοκάρπασο - «Από τον περασμένο Μάιο μας απαγορεύτηκε η στήριξη τους»

Απαντά η ΥΠΑΝ για τα σχολεία στο Ριζοκάρπασο - «Από τον περασμένο Μάιο μας απαγορεύτηκε η στήριξη τους»

Από τον περασμένο Μάιο «μας έχει απαγορευτεί η οποιαδήποτε στήριξη στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου», δήλωσε την Τρίτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, κληθείσα σε δηλώσεις της στη Βουλή να σχολιάσει το περιστατικό με τους ελέγχους στα βιβλία των σχολείων του Ριζοκαρπάσου, που πραγματοποίησαν οι κατοχικές «αρχές» τη Δευτέρα.

Η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι οι χθεσινές δράσεις και δραστηριότητες του κατοχικού καθεστώτος «απλά επιβεβαιώνουν αυτά που λέγαμε, αυτά που συζητήσαμε σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου».

«Εγώ προσωπικά είχα προσκληθεί στο Ευρωκοινοβούλιο με τη βοήθεια των Ευρωβουλευτών μας, για να παρουσιάσω αυτή την πτυχή του κυπριακού προβλήματος. Αυτή την πτυχή του δράματος που ζούμε εδώ και 50 χρόνια φέτος», είπε.

Χθες, πρόσθεσε, «επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα και θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι από τον περασμένο Μάιο μας έχει απαγορευτεί η οποιαδήποτε στήριξη στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου, ούτε επισκέψεις επιθεωρητών επιτρέπονται, ούτε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο σχολείο τους, ούτε επιδιορθώσεις των κτιρίων τους ή άλλου είδους στήριξη».

Συνεπώς, συνέχισε η Υπουργός Παιδείας, το θέμα το έχει αναλάβει και αρμοδίως, το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι άλλη μία καταγγελία για το καθεστώς», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να προωθήσει μια πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης, μαζί με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εταίρους: είναι η προσδοκία των ηγετών της περιοχής», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE