LIKE ONLINE

Η αλήθεια για τη λειτουργία πτήσης στο κινητό: Τι ακριβώς ισχύει μέσα στο αεροπλάνο - Βίντεο

Η αλήθεια για τη λειτουργία πτήσης στο κινητό: Τι ακριβώς ισχύει μέσα στο αεροπλάνο - Βίντεο

Στον κόσμο της διαρκώς εξελισσόμενης τεχνολογίας και των αεροπορικών ταξιδιών, η λειτουργία πτήσης στα smartphones αποτελεί βασικό στοιχείο για τους επιβάτες παγκοσμίως, σχεδιασμένη να αποσυνδέει όλες τις μορφές ασύρματης επικοινωνίας για την αποφυγή παρεμβολών στα συστήματα του αεροσκάφους.

Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την αρχική αναγκαιότητα αυτής της προφύλαξης, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες αλήθειες σχετικά με τις πραγματικές επιπτώσεις της και την εξελισσόμενη φύση της συνδεσιμότητας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η προέλευση της λειτουργίας πτήσης έγκειται στις ανησυχίες ότι τα σήματα κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσαν να παρεμβαίνουν στα συστήματα πλοήγησης ενός αεροσκάφους, οδηγώντας ενδεχομένως σε ολέθριες συνέπειες. Αυτή η πεποίθηση ώθησε τους επιβάτες να θέσουν τις συσκευές τους σε λειτουργία πτήσης, διασφαλίζοντας ότι τα τηλέφωνά τους δεν θα διαταράξουν την ασφάλεια της πτήσης. Ωστόσο, μια μελέτη του 2012 από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) κατέρριψε σημαντικά αυτή τη θεωρία, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου στο αεροσκάφος θα μπορούσε να οδηγήσει σε τέτοιες διαταραχές.

Είναι ενδιαφέρον ότι η αρχική προειδοποίηση σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα στα αεροπλάνα αφορούσε περισσότερο τις πιθανές παρεμβολές στα επίγεια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παρά στα ίδια τα συστήματα του αεροσκάφους. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) είχε εκφράσει ανησυχίες ότι οι κλήσεις που πραγματοποιούνται από τον αέρα θα μπορούσαν να υπερφορτώσουν τα επίγεια δίκτυα.


Παρά τις ανησυχίες αυτές, η αεροπορική βιομηχανία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την υιοθέτηση της συνδεσιμότητας, με έναν αυξανόμενο αριθμό πτήσεων να προσφέρουν υπηρεσίες Wi-Fi στους επιβάτες. Η αλλαγή αυτή οφείλεται στη ζήτηση για συνεχή συνδεσιμότητα και στα προσοδοφόρα έσοδα που αποφέρει στις αεροπορικές εταιρείες. Από το 2019, περίπου το 25% των πτήσεων προσέφερε κάποια μορφή συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο, ποσοστό που αναμένεται να εκτοξευθεί στα ύψη τα επόμενα χρόνια. Μέχρι το 2035, η αγορά συνδεσιμότητας κατά τη διάρκεια της πτήσης αναμένεται να φθάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία της πρόσβασης στο διαδίκτυο ως βασικού εξοπλισμού στα αεροσκάφη.

Παρόλο που η απειλή ότι τα σήματα κινητής τηλεφωνίας θα προκαλέσουν βλάβη στα συστήματα ενός αεροσκάφους μπορεί να έχει υπερτιμηθεί, η οδηγία για τη χρήση της λειτουργίας πτήσης εξακολουθεί να βασίζεται σε εκτιμήσεις για τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία και την τήρηση των οδηγιών του πληρώματος, η οποία στις ΗΠΑ αποτελεί νομική απαίτηση. Οι επιβάτες που δεν συμμορφώνονται με αυτές τις οδηγίες αντιμετωπίζουν νομικές συνέπειες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τήρησης των οδηγιών του πληρώματος.

Καθώς η αεροπορική βιομηχανία συνεχίζει να ενσωματώνει περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας, ο ρόλος και η αντίληψη της λειτουργίας αεροπλάνου είναι πιθανό να προσαρμοστούν περαιτέρω, αντικατοπτρίζοντας το μεταβαλλόμενο τοπίο των αεροπορικών ταξιδιών και της τεχνολογίας.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείοΤο μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top