ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Δεν επιθυμεί να καταθέσει η μητέρα του - Απέσυρε το αίτημα της

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Δεν επιθυμεί να καταθέσει η μητέρα του - Απέσυρε το αίτημα της

Συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου, ωστόσο η μητέρα του, κα. Ανδριάνα Νικολάου, απέσυρε το αίτημα της για κατάθεση.

Ο Δικηγόρος της οικογένειας, ανέφερε ότι η κα. Ανδριάνα δεν επιθυμεί πλέον να καταθέσει, επικαλούμενος: «λόγους προσβλητικού και απαξιωτικού τρόπου που έγινε μέχρι τώρα η αντεξέταση από την εκπρόσωπο της Γενικής Εισαγγελίας» 

Το δικαστήριο είχε ορίσει την 8η Μαρτίου ως την ημέρα που θα κατέθετε η Αντριάνα Νικολάου.

Σήμερα, αναμένεται η ολοκλήρωση της εξέτασης του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Σάββα Μάτσα, ενώ θα ακολουθήσει η αντεξέταση από την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας Ξένια Ξενοφώντος.

Υπεθυμίζεται ότι χθες (27/02), ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας κατέθεσε ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας, ότι ο τρόπος με τον οποίον διερευνήθηκαν τα αίτια θανάτου του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου «ξεπερνά τα όρια της ασύγγνωστης αμέλειας και αγγίζει τα όρια της ύποπτης συνέργειας για συγκάλυψη μιας ανθρωποκτονίας ή ενός φόνου»

Ο ποινικός ανακριτής, που με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα είχε αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση, μαζί με τους ποινικούς ανακριτές Αντώνη Αλεξόπουλο και Αχιλλέα Αιμιλιανίδη (που αποχώρησε λόγω προσωπικών λόγων), αναφέρθηκε εκτεταμένα στα συμπεράσματα της έκθεσης τους, σύμφωνα με την οποίαν, ο Θανάσης Νικολάου δεχόταν «ανελέητο bullying» από τρεις συστρατιώτες του, ενώ διαπιστώνει «λάθη και παραλήψεις» από πλευράς του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού και της Αστυνομίας.

Η χθεσινή διαδικασία ξεκίνησε με τη θανατική ανακρίτρια να απορρίπτει το αίτημα της δικηγόρου της οικογένειας να καταθέσει η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη, ώστε να απαντήσει σε ιατροδικαστικής φύσεως ζητήματα που προέκυψαν μετά τις καταθέσεις των παθολογοανατόμων Εμμανουήλ Αγαπητού και Δήμητρας Καραγιάννη.Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα καθώς η κα. Σπανουδάκη δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και με γνώμονα ότι έχει απορριφθεί παρόμοιο αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας, για να καταθέσει ο ειδικός ιατροδικαστής και παθολογοανατόμος Δρ. Ανδρέας Μαρνερίδης.

Ο ποινικός ανακριτής είπε ακόμη ότι ο ιατροδικαστής Σταυριανός, «μέσα σε 15 λεπτά, αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για αυτοκτονία», λόγω πτώσης από ύψος και πως «δεν έφερε μαζί του το ειδικό θερμόμετρο για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος», που είναι καθοριστική για να υπολογιστεί η ώρα θανάτου. «Δεν προέβη σε καμία επιστημονική εξέταση και μας παραξένεψε. Πώς αποφάσισε σε 15 λεπτά ότι δεν ήταν εγκληματική ενέργεια;», διερωτήθηκε.

Σοβαρά ερωτηματικά, σύμφωνα με τον κ. Μάτσα, προκύπτουν για τις συνθήκες θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε σε ύπτια θέση, έχοντας δίπλα του τα γυαλιά του και το πορτοφόλι του, και στην πλάτη του βρισκόταν το ρολόι που φορούσε, με σπασμένο το ένα λουράκι.

Κατά την κατάθεση του, ο κ. Μάτσας ανέλυσε το πόρισμα του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, που είχε διοριστεί ως ανεξάρτητος ιατροδικαστής από το κράτος και που, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν διαφορές με τα όσα καταγράφει στην έκθεση του ο Πανίκος Σταυριανός, ο οποίος ενώ κατέγραψε ως ακαριαίο το θάνατο του Θανάση, εντοπίζει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο δημιουργείται εν ζωή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top