ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αλλοδαποί ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε φάρμα - Χειροπέδες στους εργοδότες

Αλλοδαποί ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε φάρμα - Χειροπέδες στους εργοδότες

Νέα υπόθεση εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση παραπέμφθηκε χτες στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, με θύματα εφτά αλλοδαπούς. Για την υπόθεση κατηγορούνται δύο πρόσωπα, ηλικίας 40 και 45 ετών, καθώς και η εταιρεία των πιο πάνω προσώπων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο 2023, κατόπιν αξιολόγησης σχετικής πληροφορίας από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση στα υποστατικά φάρμας εκτροφής αιγοπροβάτων, όπου εντοπίσθηκαν οι εφτά αλλοδαποί. Από τις αρχικές εξετάσεις εντοπίσθηκαν ενδείξεις θυματοποίησης τους και ως εκ τούτου μεταφέρθηκαν με την συνδρομή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σε ασφαλή χώρο για σκοπό προστασίας και ασφάλειας τους.

Τα θύματα στις καταθέσεις τους φέρονται να έκαναν αναφορά για ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, υπερβολικές και εξαντλητικές ώρες εργασίας, μη καταβολή αποζημίωσής για τις υπερωρίες τους, μη παραχώρηση ημεραργίας και παρακράτηση των προσωπικών τους εγγράφων από τον εργοδότη τους.

Η υπόθεση ορίστηκε για εκδίκαση στις 21/3/2024, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους.

Την υπόθεση διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top