Αλλοδαποί ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε φάρμα - Χειροπέδες στους εργοδότες

Αλλοδαποί ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε φάρμα - Χειροπέδες στους εργοδότες

Νέα υπόθεση εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση παραπέμφθηκε χτες στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, με θύματα εφτά αλλοδαπούς. Για την υπόθεση κατηγορούνται δύο πρόσωπα, ηλικίας 40 και 45 ετών, καθώς και η εταιρεία των πιο πάνω προσώπων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο 2023, κατόπιν αξιολόγησης σχετικής πληροφορίας από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση στα υποστατικά φάρμας εκτροφής αιγοπροβάτων, όπου εντοπίσθηκαν οι εφτά αλλοδαποί. Από τις αρχικές εξετάσεις εντοπίσθηκαν ενδείξεις θυματοποίησης τους και ως εκ τούτου μεταφέρθηκαν με την συνδρομή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σε ασφαλή χώρο για σκοπό προστασίας και ασφάλειας τους.

Τα θύματα στις καταθέσεις τους φέρονται να έκαναν αναφορά για ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, υπερβολικές και εξαντλητικές ώρες εργασίας, μη καταβολή αποζημίωσής για τις υπερωρίες τους, μη παραχώρηση ημεραργίας και παρακράτηση των προσωπικών τους εγγράφων από τον εργοδότη τους.

Η υπόθεση ορίστηκε για εκδίκαση στις 21/3/2024, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους.

Την υπόθεση διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Πιστεύω στις προοπτικές της κυπριακής αμυντικής βιομηχανίας» - Συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Α. Κουμπέλιους ο ΠτΔ

«Πιστεύω στις προοπτικές της κυπριακής αμυντικής βιομηχανίας» - Συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Α. Κουμπέλιους ο ΠτΔ

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Άμυνα κ. Άντριους Κουμπέλιους είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την οποία υπογραμμίστηκε η μεγάλη σημασία για την ΕΕ στο σύνολο της,  της ενίσχυσης της ρήτρας περί αμοιβαίας συνδρομής στη βάση του άρθρου 42,7 της ΣΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE