ΔΙΕΘΝΗ

«Δώστε μια ευκαιρία στη διπλωματία»: Έκκληση Ερντογάν σε Ρωσία και Ουκρανία

«Δώστε μια ευκαιρία στη διπλωματία»: Έκκληση Ερντογάν σε Ρωσία και Ουκρανία

Έκκληση για ευκαιρία στη διπλωματία απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Ρωσία και Ουκρανία, εκφράζοντας την ετοιμότητα της Τουρκίας να επαναφέρει την πρωτοβουλία των διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη για την οικοδόμηση της ειρήνης.

«Διατηρώ την άποψη ότι πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στη διπλωματία και στον διάλογο για να τερματιστεί ο πόλεμος με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό όλοι οι διπλωματικοί δίαυλοι», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στη σύνοδο κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Τίρανα.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η επανέναρξη από κοινού εργασιών για τον καθορισμό των γενικών παραμέτρων της ειρήνης, τονίζοντας ότι ο ίδιος υποστηρίζει «κατ' αρχήν το ειρηνευτικό σχέδιο των δέκα σημείων του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ακόμη: «Η υποστήριξη της Τουρκίας για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι γνωστή. Καταβάλλουμε επίσης κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ομοεθνών μας Τατάρων της Κριμαίας».

Τέλος, επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ρύθμιση που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. «Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, συνεχίζουμε τις επαφές μας για μια νέα ρύθμιση που θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις ασφαλείας στη Μαύρη Θάλασσα», τόνισε.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top