ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θανατηφόρο του 2012: «Καταπέλτης» ο Α. Δημητρίου στο πόρισμα της ΝΥ – «Νομικά είναι ορθό…ηθικά όχι, εδώ στην Κύπρο κάνουμε προχειροδουλειές»

Θανατηφόρο του 2012: «Καταπέλτης» ο Α. Δημητρίου στο πόρισμα της ΝΥ – «Νομικά είναι ορθό…ηθικά όχι, εδώ στην Κύπρο κάνουμε προχειροδουλειές»

Το πόρισμα της Νομικής Υπηρεσίας για ποινική δίωξη του ανακριτή αλλά όχι του οδηγού, στην υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος του 2012 με θύμα τον Ανδρέα Λοΐζου, 17 ετών, σχολιάζει στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση» ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Δημητρίου.

Ερωτηθείς αν η οικογένεια είναι ικανοποιημένη με αυτή την εξέλιξη, ο κύριος Δημητρίου απάντησε χαρακτηριστικά ότι «είναι όσο ικανοποιημένος μπορεί να είναι κάποιος 10 χρόνια μετά όπου καταλήγουμε να μην διώκετε ο οδηγός του οχήματος και να διώκεται ο ανακριτής»

«Όταν το γραφείο μας μέσω δικηγόρου έκανε τη θανατική ανάκριση, ο θανατικός ανακριτής ξεκάθαρα είχε αναφέρει ότι προκύπτει αμέλεια του οδηγού», πρόσθεσε.

Όσο αφορά την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, ο κύριος Δημητρίου τόνισε πως «νομικά είναι ορθό αλλά ηθικά δεν είναι ορθό».

Σε σχέση με την ποινική δίωξη του ανακριτή, σημείωσε ότι «όταν κάποιος σε αυτόν τον τόπο δεν κάνει καλά τη δουλειά του και τελικά καταλήγουμε να διώκεται είναι ένα βήμα προς τα μπρος. Από εκεί και πέρα είδαμε ότι εδώ ο όλος χειρισμός της υπόθεσης δεν φαίνεται να ήταν ο σωστός».

«Εδώ στην Κύπρο κάνουμε προχειροδουλειές και στο τέλος ψάχνουμε ποιος φταίει. Στις πλείστες περιπτώσεις πρόκειται για μετριότητα και ανικανότητα που δεν εξιχνιάζονται πάρα πολλές υποθέσεις», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «δεν μπορώ να πω για εσκεμμένη συγκάλυψη. Αυτό θα το αποφασίσουν άλλοι και όχι εγώ».

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «η οικογένειας έχει κάθε δικαίωμα να ενάξει την Δημοκρατία για αμέλεια. Το ερώτημα είναι αν η Δημοκρατία θα καταχωρήσει υπεράσπιση και αν θα δεχτεί απόφαση»

«Να έρθει με θάρρος η Δημοκρατία και να πει φταίξαμε, εμείς οι ίδιοι διώκουμε τον ανακριτή και να αποζημιώσουν μια φτωχή οικογένεια η οποία υποφέρει εδώ και τόσα χρόνια», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top