Τμήμα Φορολογίας: Δεν αναρτήθηκαν Δηλώσεις παρακράτησης σε μερίσματα-τόκους

Τμήμα Φορολογίας: Δεν αναρτήθηκαν Δηλώσεις παρακράτησης σε μερίσματα-τόκους

Δεν έχουν αναρτηθεί στο σύστημα TAXISnet για υποβολή οι Δηλώσεις Ιανουαρίου 2024 Παρακράτησης Έκτακτης Αμυντικής Εισφοράς και Eισφοράς ΓεΣΥ σε Μερίσματα (ΤΦ603) και σε Τόκους (ΤΦ602), λόγω επιβεβλημένων αλλαγών στις Δηλώσεις αναφέρει το Τμήμα Φορολογίας, προσθέτοντας ότι οι Δηλώσεις «αναμένεται ότι εντός των επόμενων ημερών θα είναι έτοιμες για υποβολή».

Στη βάση των πιο πάνω, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας, ο Έφορος Φορολογίας έχει αποφασίσει ότι για τις Δηλώσεις Ιανουαρίου 2024, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι και την 31η Μαρτίου 2024, δεν θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο.

Τέλος, το Τμήμα Φορολογίας αναφέρει ότι η ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής της παρακράτησης Έκτακτης Αμυντικής Εισφοράς και της εισφοράς ΓεΣΥ σε μερίσματα (κώδικας 603/703) και σε τόκους (κώδικας 602/702), παραμένει η 29η Φεβρουαρίου 2024 και πραγματοποιείται μέσω της Φορολογικής Πύλης.

Προσθέτει ότι για πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία αυτή θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία χρηματικές επιβαρύνσεις και τόκοι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρίλερ μέχρι τέλους για την Προεδρία της Βουλής: Παρασκήνιο, διαβουλεύσεις και ανατροπές - Ποιος θα επικρατήσει

Θρίλερ μέχρι τέλους για την Προεδρία της Βουλής: Παρασκήνιο, διαβουλεύσεις και ανατροπές - Ποιος θα επικρατήσει

Λίγες ώρες απομένουν πλέον μέχρι την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής, σε μια διαδικασία που εξελίσσεται σε πολιτικό θρίλερ, καθώς οι ισορροπίες παραμένουν ρευστές και κανένα στρατόπεδο δεν εμφανίζεται βέβαιο για το τελικό αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE