Εξέδωσε NAVTEX η Τουρκία - Απάντησε με Anti-NAVTEX η Κυπριακή Δημοκρατία

Εξέδωσε NAVTEX η Τουρκία - Απάντησε με Anti-NAVTEX η Κυπριακή Δημοκρατία

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε Anti-NAVTEX μετά την έκδοση προειδοποίησης ναυσιπλοϊας (NAVTEX) από την Τουρκία ότι προχωρεί σε νέες έρευνες σε περιοχές οι οποίες εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αυτή είναι παράνομη.

Στην NAVTEX της η Τουρκία αναφέρει ότι θα διεξαχθούν επιστημονικές έρευνες με το σκάφος 'Bilim 2" σε περιοχές βόρεια των κυπριακών ακτών από τις 5 μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Στην Anti-NAVTEX της Λευκωσίας, σημειώνεται ότι η NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία είναι παράνομη και συνιστά παραβίαση του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, του διεθνούς δικαίου και των διαδικασιών θαλάσσιας ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόρισμα για videogate: Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα – «Αερολογίες και φαφλατισμοί» όσα ακούγονται στο βίντεο

Πόρισμα για videogate: Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα – «Αερολογίες και φαφλατισμοί» όσα ακούγονται στο βίντεο

Στόχος της παραγωγής και δημιουργίας του βίντεο φαίνεται να είναι να πληγεί η Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ποινικός Ανακριτής Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος παρέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμά του για τη γνωστή υπόθεση «videogate», τονίζοντας ότι από τη μέχρι σήμερα εξασφαλισθείσα μαρτυρία δεν προκύπτει παραβίαση του Ποινικού Κώδικα από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές» του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE