ΔΙΕΘΝΗ

Γουίλιαμ και Άννα αναλαμβάνουν τα ηνία στο παλάτι - Η εξαντλημένη Καμίλα και το διάλειμμα «για ήλιο»

Γουίλιαμ και Άννα αναλαμβάνουν τα ηνία στο παλάτι - Η εξαντλημένη Καμίλα και το διάλειμμα «για ήλιο»

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα Άννα πρόκειται να αναλάβουν τα ηνία από την εξαντλημένη βασίλισσα Καμίλα, καθώς εκείνη θα κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά της για να φύγει για διακοπές στο εξωτερικό.

Η Καμίλα κρατάει το «βασιλικό φρούριο», αφότου ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο τον Ιανουάριο, ολοκληρώνοντας 13 επίσημες υποχρεώσεις μόνη της από τότε που έγινε γνωστή η κατάσταση του συζύγου της.

Η Καμίλα, 76 ετών, δεν έχει προγραμματίσει καμία βασιλική υποχρέωση αυτή την εβδομάδα και θα περάσει μερικές ημέρες ιδιωτικής ανάπαυλας με την οικογένειά της πριν αναχωρήσει αύριο με ιδιωτική πτήση, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail. Θα επιστρέψει στη δράση στις 11 Μαρτίου για να εκπροσωπήσει τον βασιλιά στην τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Ο Κάρολος θα δημοσιεύσει αντ' αυτού ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να τιμήσει την περίσταση.

Η ξαφνική αποχώρηση του Ουίλιαμ από το μνημόσυνο το τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Την περασμένη εβδομάδα ηγήθηκε της βασιλικής οικογένειας στην επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, αφού ο Ουίλιαμ αναγκάστηκε ξαφνικά να αποχωρήσει από την τελετή για τον νονό του λόγω ενός απροσδιόριστου «προσωπικού λόγου».

 

Η απουσία του δεν πιστεύεται ότι σχετίζεται με τη σύζυγό του και πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η οποία δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τότε που υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα στις αρχές του έτους.

Ανησύχιες για τη μοναρχία

Αυτό αφήνει την Καμίλα ως το μόνο ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας την περασμένη εβδομάδα - προκαλώντας κάποιες ανησυχίες σχετικά με την απογυμνωμένη μοναρχία και ερωτήματα σχετικά με το ποιος είναι επικεφαλής σε μια περίοδο που τόσα πολλά μέλη της δεν είναι στο προσκήνιο.

Πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια δήλωσε στους Sunday Times: «Αν και δεν περίμενε να βρεθεί στη θέση να ηγηθεί της οικογένειας, η βασίλισσα είναι απολύτως έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για το θεσμό. Η αντίδραση του κοινού της έδωσε ώθηση. Βρήκε αποθέματα ενέργειας που ούτε η ίδια δεν πίστευε ότι είχε, και η εκτίμησή της από όσους βρίσκονται μέσα στο παλάτι έχει ανέβει στα ύψη καθώς έχει αναλάβει τα ηνία».

Μια άλλη πηγή, προσκείμενη στη βασίλισσα, πρόσθεσε: «Η Μεγαλειότητά της είναι εύρωστη, θετική και αποφασισμένη να συνεχίσει όσο ο βασιλιάς είναι εκτός δημόσιων καθηκόντων. Ο βασιλιάς είναι περήφανος και χαρούμενος που βλέπει ότι η "παράσταση συνεχίζεται" από τη βασίλισσα και την ευρύτερη οικογένεια».

Ενώ η Καμίλα απολαμβάνει την ανάπαυση, ο Γουίλιαμ, η πριγκίπισσα Άννα και ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου θα αναλάβουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους. Η Καμίλα είναι το πιο υψηλόβαθμο μέλος της βασιλικής οικογένειας που ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της, με τον βασιλιά να συνεχίζει να εργάζεται παρασκηνιακά στα κόκκινα κουτιά και σε άλλα επίσημα καθήκοντα, ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία.

Η δημόσια παρουσία της κάλυψε επίσης το κενό που άφησε η απουσία της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η οποία την περασμένη εβδομάδα αποτέλεσε αντικείμενο εικασιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Κέιτ συνεχίζει να αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στο Ουίνδσορ και δεν θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της πριν από το Πάσχα.

Η βασιλική συγγραφέας Ingrid Seward δήλωσε στη Sun on Sunday ότι ο Κάρολος θα επέμενε να κάνει ένα διάλειμμα η σύζυγός του. Είπε: «Θα δει ότι είναι εξαντλημένη. Η Καμίλα ανησυχεί για την υγεία του συζύγου της, αλλά ήταν επίσης εκείνη που έπρεπε να ανταποκριθεί στο πολυάσχολο πρόγραμμα των βασιλικών υποχρεώσεων, καθώς και να θέλει να είναι εκεί για εκείνον και την Κέιτ, ενώ ο καθένας τους είχε τα προβλήματα υγείας του».

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top