Μπρους Λι: Εξαφανίστηκε το άγαλμά του στο Μόσταρ της Βοσνίας

Μπρους Λι: Εξαφανίστηκε το άγαλμά του στο Μόσταρ της Βοσνίας

Το άγαλμα του αστέρα του κινηματογράφου και δάσκαλου του κουνγκ φου Μπρους Λι εξαφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής από το κέντρο του Μόσταρ.

Το μπρούτζινο άγαλμα, με την επιγραφή «Bruce Lee - Your Mostar» είχε τοποθετηθεί στο σημείο το 2005 ως σύμβολο αντίστασης της πόλης απέναντι στις αδικίες. Ωστόσο, άγνωστοι δράστες το μετακίνησαν από την πλίνθινη βάση του στο πάρκο Ζρίνιεβατς, όπως έκαναν γνωστό τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Το υπουργείο Εσωτερικών του καντονιού Ερζεγοβίνης-Νερέτβα ανέφερε ότι δεν έλαβε επίσημη ενημέρωση ότι το άγαλμα εκλάπη και ότι αστυνομική περίπολος εστάλη για να διερευνήσει την υπόθεση.

Λίγα μέτρα πιο πέρα από τη βάση του μνημείου, αφέθηκε ένα αυτοσχέδιο ξύλινο κάρο, το οποίο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για την αφαίρεση του αγάλματος.

Η ανέγερση του αγάλματος έγινε, στην προσπάθειανα κάνουν το Μόσταρ αναγνωρίσιμο παγκοσμίως για κίνητρα διαφορετικά από τον πόλεμο και την καταστροφή και να το αναδείξουν σε σύμβολο αντίστασης σε όλες τις αδικίες.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «Κράτος Μαφία» στις Προεδρικές Εκλογές του 2028- Η ώρα του Αναστασιάδη και ο πόλεμος ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που μόλις άρχισε

Από το «Κράτος Μαφία» στις Προεδρικές Εκλογές του 2028- Η ώρα του Αναστασιάδη και ο πόλεμος ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που μόλις άρχισε

Η δημοσιογραφική διάσκεψη που θα παραχωρήσει σήμερα στις 11.00 ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων μηνών. Όχι μόνο επειδή θα επιχειρήσει να απαντήσει στα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία», αλλά και επειδή η συζήτηση που έχει ανοίξει, ξεπερνά κατά πολύ το πρόσωπό του.

BEST OF TOTHEMAONLINE