SOS από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη βόρεια Γάζα – «Ο υποσιτισμός είναι ιδιαίτερα οξύς»

SOS από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη βόρεια Γάζα – «Ο υποσιτισμός είναι ιδιαίτερα οξύς»

Την έντονη ανησυχία του αναφορικά με τον υποσιτισμό στη βόρεια Γάζα εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Εκφράζοντας τον φόβο του για τα παιδιά, ο Οργανισμός επισημαίνει πως η κατάσταση το επόμενο διάστημα μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (5/3), ότι ο υποσιτισμός στη βόρεια Γάζα είναι «ιδιαίτερα οξύς».

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα οξεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Πέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ένα στα έξι παιδιά κάτω των δύο ετών πάσχουν από οξύ υποσιτισμό στη βόρεια Γάζα. «Αυτό ήταν τον Ιανουάριο. Άρα η κατάσταση έχει λάβει πιθανόν μεγαλύτερες διαστάσεις», πρόσθεσε κλείνοντας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση κατά τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στην παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, αλλά και για τη συμπερίληψη ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για το Κυπριακό στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά τη συνάντηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE