ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι θα απασχολούνται στην ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι θα απασχολούνται στην ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη

Μέχρι το 2025, η Ευρώπη θα απασχολεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην ηλιακή ενέργεια ανέφερε ο πρόεδρος της SolarPower Europe, Αριστοτέλης Χαντάβας ο οποίος άνοιξε σήμερα τις εργασίες του SolarPower Summit, στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ενεργειακής μετάβασης αλλά και προτάσεις για κίνητρα και ευνοϊκότερο ρυθμιστικό και νομοθετικό πλαίσιο που θα φέρει ακόμα περισσότερες επενδύσεις στην πλέον οικονομική μορφή πράσινης ενέργειας, στην Ευρώπη.

Ο κ. Χαντάβας τόνισε τον κομβικό ρόλο της ηλιακής ενέργειας στην επίτευξη του στόχου της απολιγνιτοποίησης αλλά και επιτάχυνσης της ενεργειακής μετάβασης. Όπως ανέφερε, το 2023 o ενεργειακός κλάδος κατέγραψε μεγαλύτερη από ποτέ μείωση εκπομπών ρύπων. Επίσης, εστίασε στο ότι απαιτούνται παρεμβάσεις και κίνητρα για την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ενεργειακής μετάβασης, δεδομένου ότι η Ευρώπη υπολείπεται ακόμα σημαντικά του στόχου 750 GW εγκατεστημένης ηλιακής ισχύς μέχρι το 2030.

Ανέφερε εξάλλου ότι πρέπει να στηριχθεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ, η οποία στην παρούσα φάση απειλείται από την αύξηση του κόστους παραγωγής και των πληθωριστικών πιέσεων, ώστε να αποτελέσει «ατμομηχανή» της ενεργειακής μετάβασης.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

«Έκρηξη» εργαζομένων στην Κυβέρνηση: Οι τομείς και οι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024

ΥΠΕΣ για μεταναστευτικό: «Το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί»

Ένας τραυματίας από την κατάρρευση μέρους οροφής κτιρίου στη Λεμεσό - Η κατάσταση υγείας του

Φωτιά σε φορτηγό σχολής οδηγών: Τι κατέδειξαν οι επιστημονικές εξετάσεις για τα αίτια

Συγκλονίζει η Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό που έχασα, ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner»Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top