Βενεζουέλα: Στις 28 Ιουλίου οι προεδρικές εκλογές

Βενεζουέλα: Στις 28 Ιουλίου οι προεδρικές εκλογές

Στις 28 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) Έλβις Αμορόσο.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αναμένεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του για τρίτη θητεία, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος θα είναι ο αντίπαλός του. Το Ανώτατο Δικαστήριο στέρησε από την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο το δικαίωμα να είναι υποψήφια για την προεδρία, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ που επανέφεραν τις κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 28η Ιουλίου είναι η ημερομηνία γέννησης του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες (προκατόχου και μέντορα του Μαδούρο), ο οποίος πέθανε το 2013.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση συμφώνησαν τον Οκτώβριο ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2024 παρουσία διεθνών παρατηρητών και ότι κάθε πλευρά θα είχε τη δυνατότητα να επιλέξει τον υποψήφιό της. Στελέχη της αντιπολίτευσης είχαν εκφράσει αμφιβολίες κατά πόσον ο Μαδούρο θα τηρούσε τη συμφωνία, φόβοι που φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκαν με την ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την υποψηφιότητα της Ματσάδο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Με βάση τα στοιχεία (σε ότι αφορά την υπόθεση «Σάντη»), η Αστυνομία έχει προχωρήσει ουσιαστικά στην εξέταση της υπόθεσης και βρίσκεται ήδη στον πυρήνα της διερεύνησης, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα πρόσωπο δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου και υπεράνω της διαδικασίας, όπως και κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να στοχοποιείται χωρίς τεκμήρια».

BEST OF TOTHEMAONLINE