ΕΛΛΑΔΑ

Πύραυλοι φωτιά στα σύνορα της Ελλάδας

Πύραυλοι φωτιά στα σύνορα της Ελλάδας

Αυτό αναμένεται να γίνει με την προμήθεια των αντιαρματικών πυραύλων TOW 2B Aero RF, τους οποίους η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση του ΚΥΣΕΑ, επικυρώθηκε η αγορά των εξελιγμένων αυτών συστημάτων για να ενδυναμώσει το Πεζικό στα σύνορα της χώρας, όπως στον Εβρο. Περίπου 150 συστήματα TOW 2B Aero RF (BGM-71F-3-RF) θα προστεθούν στο οπλοστάσιο, έναν αριθμός που είχε προηγουμένως εγκριθεί από την Βουλευτική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά.

Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Οι TOW 2B Aero RF από την Raytheon Missiles and Defense αναβαθμίζονται από την προηγούμενη έκδοση, προσφέροντας αυξημένη εμβέλεια 4.500 μέτρων και ανώτερη επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.

Η νέα έκδοση επιτρέπει ασύρματο και κρυπτογραφημένο έλεγχο, εξασφαλίζοντας αντιστάσεις σε παρεμβολές και μεγαλύτερη ευελιξία, ιδίως σε δύσκολο έδαφος. Οι αναβαθμισμένοι πύραυλοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά κατά θαλάσσιων στόχων, ενισχύοντας την άμυνα των νησιών του Αιγαίου.

Ο Στρατός Ξηράς έχει ήδη ενισχυθεί με 360 αναβαθμισμένους εκτοξευτές TOW 2, μεταφερόμενους από τα οχήματα M901 ITV και συνδυάζονται με τα ρωσικά Kornet και τους Hellfire των Apache, παρέχοντας ένα πολύ ισχυρό αντιαρματικό οπλοστάσιο και αυξάνοντας την απειλή κατά τυχόν εχθρικών τεθωρακισμένων.

Πηγή: Newsauto.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top