ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργικό: Ενέκρινε το νομοσχέδιο για πλαφόν στην τιμή του νερού - Σε ποιους χώρους θα ισχύει

Υπουργικό: Ενέκρινε το νομοσχέδιο για πλαφόν στην τιμή του νερού - Σε ποιους χώρους θα ισχύει

Νομοσχέδιο που θα δίνει την ευχέρεια στον Υπουργό να καθορίζει ανώτατη τιμή σε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως το νερό, σε αεροδρόμια και λιμάνια, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, την Τέταρτη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι εγκρίθηκε προτεινόμενο νομοσχέδιο, το περί καθορισμού ανωτάτων τιμών λιανικής πώλησης προϊόντων σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης, το οποίο θα δίνει την ευχέρεια στον Υπουργό να καθορίζει τιμές για συγκεκριμένα καταναλωτικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης σε συγκεκριμένους χώρους.

Ένα καλό παράδειγμα, είναι η πώληση εμφιαλωμένου νερού, σε χώρους όπως αεροδρόμια ή λιμάνια, πρόσθεσε.

Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει αντιδράσεις από επαγγελματικές οργανώσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται την αντίδραση αφού, όπως είπε, ο εμπορευόμενος κόσμος θα ήθελε να έχει την ευχέρεια να τοποθετεί τις τιμές σε μια ελεύθερη αγορά εμπορίου, αλλά όταν πρόκειται για προϊόντα, όπως το νερό, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ελεγχθεί, διότι στα συγκεκριμένα σημεία πώλησης, «κάποιες τιμές δεν δικαιολογούνται».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι αφορά χώρους που είναι ελεγχόμενοι, όπως αεροδρόμια και λιμάνια όπου ο καταναλωτής δεν έχει επιλογή, σημειώνοντας ότι, πιθανόν να αφορά και νοσοκομεία.

Το νομοσχέδιο αφορά και άλλα προϊόντα, είπε, σημειώνοντας ότι αρχικά, είχαν κατά νου το νερό.

Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι η πρόταση αυτή θα κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top