ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠτΔ: Ζήτησε να δοθεί προεδρική χάρη στον 82χρονο που πυροβόλησε κλέφτη που μπήκε στην αυλή του

ΠτΔ: Ζήτησε να δοθεί προεδρική χάρη στον 82χρονο που πυροβόλησε κλέφτη που μπήκε στην αυλή του

Προεδρική χάρη για αποφυλάκιση του 82χρονου που πυροβόλησε κλέφτη που είχε μπει στην αυλή του, ζήτησε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, μετά την απόφαση του Κακουργιοδικείου Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε επικοινωνία που είχε με τη Νομική Υπηρεσία, ζήτησε να ενεργοποιηθεί σχετικός μηχανισμός, στο πλαίσιο της νομοθεσίας, ούτως ώστε να δοθεί προεδρική χάρη στον καταδικασθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι, ποινή φυλάκισης δυόμισι χρόνων σε 82χρονο επέβαλε χθες το Κακουργιοδικείο στη Λεμεσό, κρίνοντάς τον ένοχο για πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβη και για μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου, αδικήματα που διαπράχθηκαν εναντίον 67χρονου ο οποίος είχε μπει νύχτα στο σπίτι του 82χρονου με σκοπό να κλέψει ηλεκτρικά καλώδια.

Ο 82χρονος είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, ότι το βράδυ της 11ης Ιουνίου εντόπισε άγνωστο πρόσωπο που επιχειρούσε να κλέψει τα καλώδια ηλεκτρικής του εγκατάστασης, από το περιβόλι του και πως πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο στον αέρα.

Στη σκηνή εντοπίστηκε, από μέλη του αστυνομικού σταθμού Λάνιας, ένας 67χρονος που έφερε τραύματα στην πλάτη, μετά από πυροβολισμό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 82χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης για το αδίκημα της απόπειρας φόνου, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να ανέφερε πως, ενώ βρισκόταν στην οικία του υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης και όταν βγήκε έξω για να ελέγξει τον κεντρικό πίνακα παροχής, αντιλήφθηκε ένα πρόσωπο, πυροβολώντας στον αέρα προς εκφοβισμό. Σημειώνεται ότι ο ηλικιωμένος είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα κλοπής καλωδίων και το προηγούμενο διάστημα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top