ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έκρηξη» εκδηλώσεων στη Λεμεσό: Δείτε πού μπορείτε να πάτε για καρναβαλίστικη διασκέδαση και ποιοι γνωστοί τραγουδιστές θα φιλοξενηθούν

«Έκρηξη» εκδηλώσεων στη Λεμεσό: Δείτε πού μπορείτε να πάτε για καρναβαλίστικη διασκέδαση και ποιοι γνωστοί τραγουδιστές θα φιλοξενηθούν

Σε καρναβαλίστικους ρυθμούς κινείται αυτή την εβδομάδα ολόκληρη η Λεμεσός, η πόλη που αγαπά το καρναβάλι με δεκάδες εκδηλώσεις. Κόσμος έχει ξεχυθεί στους δρόμους για να γιορτάσει τις Απόκριες με την ψυχή του. Η συμπρωτεύουσα της Κύπρου αυτές τις μέρες γεμίζει με μασκαρεμένους πολίτες, εκδηλώσεις, διαγωνισμούς,  μπόλικο χορό, τραγούδι και διασκέδαση με το πιο κάτω πρόγραμμα.

Σάββατο 9 Μαρτίου 

Στις 12:00 η χορωδία της Μαρίας Διαμαντίδου και η μαντολινάτα της Γεωργίας Κόμπου τραγουδούν στην οδό Αγίου Ανδρέου με κατάληξη την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου Λεμεσού.

Στις 15:00 τα μέλη του Ποδηλατικού Όμιλου Λεμεσού με Καρναβαλίστικη διάθεση ποδηλατούν μέσα στην πόλη, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κανταδόρων έξω από τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη(Αγίου Ανδρέου). Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί», οι Κανταδόροι Αρίονες, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» και το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον».

Κυριακή 10 Μαρτίου

Στις11:30 αναμένεται η Παιδική Καρναβαλίστικη παρέλαση. Η εκκίνηση θα γίνει από τον Παραλιακό Δρόμο, (φώτα τροχαίας Δημοσίου Κήπου) με κατεύθυνση προς το παλιό Λιμάνι. Η κατάληξη θα είναι ο Χώρος στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια “Red” (δεύτερος χώρος στάθμευσης).

Στις 18:30 το απόγευμα ακολουθεί Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από το Πέραμα. Τραγουδούν για σας οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, α. Γιώργο Γιωργαλλέτο. Θα τιμηθούν για την προσφορά τους στους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου, παλιοί κανταδόροι. 

Στις 20:30 η αιώνια έφηβη Μπέσσυ Αργυράκη, η τραγουδίστρια της χαράς αλλά και της ποιότητας, συναντά την εκρηκτική και πανέμορφη Σοφία Αρβανίτη  που μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς σας υπόσχονται μια υπέροχη ξεχωριστή μουσική βραδιά, γεμάτη ρυθμό χορό και μεγάλες επιτυχίες.

Δευτέρα 11 Μαρτίου

Στις 20:30 το βράδυ, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη θα υπάρχει «Let me Entertain you» με τον Δώρο Δημοσθένους, τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στον πιάνο και μια εκρηκτική εξαμελή μπάντα, υπόσχονται μια βραδιά αξέχαστη με το κέφι και τον αυθορμητισμό μιας εποχής ξεχασμένης, για να μας θυμίσει πως το τραγούδι και ο χορός είναι ο πιο ωραίος τρόπος διασκέδασης.

Τρίτη  12 Μαρτίου

Στις 20:00 το βράδυ η πολυαναμενόμενη νυχτερινή παρέλαση πελλόμασκας. Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Lemesos Media Group διοργανώνουν τη νυχτερινή παρέλαση της Πελλόμασκας.  Της παρέλασης θα προπορεύεται η βασίλισσα του Καρναβαλιού, η Βασιλική Οικογένεια και οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, με εκκίνηση την αρχή της οδού Αγκύρας (μπροστά από το τζαμί) και κατάληξη την πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Ακολουθεί στις 20:30 «Ο χορός της Τρίτης», στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο Δήμος Λεμεσού καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν μασκαρεμένοι σε ένα αλλιώτικο μουσικό πρόγραμμα με ρετρό διάθεση. Το συγκρότημα  Time Surfers θα μας παρασύρει και θα μας ξεσηκώσει σε ένα ρετρό πάρτι με ξένα και ελληνικά τραγούδια. Το  καρναβαλίστικο ξεφάντωμα συνεχίζεται με μουσική και χορό με τον DJ Mad Max.

Τετάρτη 13 Μαρτίου

Η Ανδρική Τετραφωνία Λεμεσού στις 20:00 το βράδυ στον Χαρουπόμυλο Λανίτη. Ο χώρος διαμορφώνεται σε μουσική σκηνή με την Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού σε παλιές καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια, αναπολώντας τις όμορφες ρομαντικές εποχές.

Πέμπτη 14 Μαρτίου

Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτηστις 20:00 το βράδυ, με εκκίνηση την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) και κατάληξη την Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον σύνδεσμο «Φίλοι του Λεμεσιανού Καρναβαλιού» διοργανώνουν και φέτος τη Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη με το σλόγκαν «Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα».  Συμμετέχει η ομάδα Κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού. Θα προπορεύεται η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού.

Στις 20:30  «Ο Χορός της Πέμπτης» στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί στο μεγάλο χορό της Πέμπτης για να τραγουδήσουμε  και να χορέψουμε παρέα με το σχήμα Ευριδίκη- Μπλε Duets και εξαμελή μπάντα. Ένα πρόγραμμα με ελληνικά και αγγλικά τραγούδια, εκρηκτικό, γεμάτο ρυθμό, ένταση και ηλεκτρισμό με ντουέτα έκπληξη και φυσικά μεγάλες επιτυχίες.

Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα συνεχίζεται με μουσική και χορό από τον DJ Bereck αλλά και διαγωνισμό πελλόμασκας και έξυπνης μάσκας με Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Παρασκευή 15 Μαρτίου

Στις 19:00 οι Παιδικές Χορωδίες στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, με  καντάδες και  καρναβαλίστικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία των Ονείρων, τη Χορωδία του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες Αγίας Φύλας, την Παιδική Χορωδία Μελωδίες και Χρώματα , την Ορχήστρα Ωδείου Ελικώνας, οι Performers by Vassiliki Antoniou, την Παιδική Χορωδία, το Moυσικό Εργαστήρι της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή, η Παιδική χορωδία Cantus του Οργανισμού Cantus Choral Music Centre Αγγελίνα Νικολαΐδου και η Νεανική Ορχήστρα και Παιδική Χορωδία Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου.

Στις 21:00 ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα στον Χαρουπόμυλο Λανίτη με ελληνικά και ξένα τραγούδια που έχουν σχέση με το καρναβάλι, με το δεκαμελές μουσικό σχήμα του Κωνσταντίνου Ζορπά.  Η  Έλενα Παπαπαναγιώτου, ο Γιώργος Σταματάρης, ο Γιώργος Καλοπαίδης και ο Γιώργος Ιωάννου μας παρασέρνουν σε μια βραδιά γεμάτη ρυθμό και διασκέδαση.

Στις 20:30 στην Πλατεία Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ΤΕΠΑΚ, το ΚΛΙΚ FM και CHOICE FM διοργανώνουν το «THE BIG STREET PARTY – CARNIVAL EDITION Vol.8», με μουσική από διακεκριμένους DJ, shows και άλλες εκπλήξεις. 

Σάββατο 16 Μαρτίου

Από τις 15:00 το μεσημέρι, η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου Λεμεσού σε καρναβαλίστικη διαδρομή μέσα στην πόλη. Θα ξεκινήσουν από το χώρο στάθμευσης Εναερίου με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

Στις 19:00 οι Κανταδόροι στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Τραγουδούν  οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί», οι Κανταδόροι Αρίονες, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού», η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων, το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον»  και η χορωδία «Μουσικές περιπλανήσεις».

Από τις 18:30 θα τραγουδούν η χορωδία Μουσικές Περιπλανήσεις με το Φωνητικό Σχήμα Γεωργίας Πρωτοπαπά και η ομάδα Κανταδόρων των επιμορφωτικών Κέντρων Λεμεσού.

Στις 21:00 στον χαρουπόμυλο Λανίτη η μουσική παράσταση «Στην ντισκοτέκ την παλιά», με ελληνικά τραγούδια που αγαπήθηκαν στις ντισκοτέκ των 60ς-80ς, με τους Άντρια Αγγελή, Άννα Βιλανίδη, Βύρωνας Γιώρκας, Σωτήρης Κωνσταντή, Ανδρέας Πρωτοπαπάς, Άντρια Σουρουλλά

Κυριακή 17 Μαρτίου

Από τις 13:00, με εκκίνηση τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου και κατάληξη τα φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways), η Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση. Της παρέλασης θα προηγηθούν η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, οι Κανταδόροι, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Στις 21:00, ο Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού, όπου αποχαιρετούμε το Λεμεσιανό καρναβάλι με Πανηγυρικό υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό, μασκαρεμένους με DJ τον Πανίκο Καρπέτα σε ένα απόλυτα καρναβαλίστικο πρόγραμμα γεμάτο κέφι, ρυθμό και χορό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top