Διαφωνεί με την απονομή χάρης στον 82χρονο η Εισαγγελία – Επιμένει ο Πρόεδρος

Διαφωνεί με την απονομή χάρης στον 82χρονο η Εισαγγελία – Επιμένει ο Πρόεδρος

Δεν είναι σύμφωνη με την γνώμη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, η γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα όσο αφορά την απονομή προεδρικής χάρης στον 82χρονο που καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκισης από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού, όπως είπε σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

Όπως ανέφερε, είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε με τη Νομική Υπηρεσία και ζήτησε να ενεργοποιηθεί η πρόνοια για απονομή χάριτος.

«Για να μπορεί να αποφυλακιστεί, όμως, ο 82χρονος, θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα», προσέθεσε ο κύριος Αντωνίου, λέγοντας ότι η αρχική αντίδραση της Γενικής Εισαγγελίας δεν είναι σύμφωνη με τη γνώμη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η Νομική Υπηρεσία βλέπει το ζήτημα με αμιγώς νομικά κριτήρια. Ο Πρόεδρος διαφωνεί με αυτό, προτάσσοντας ανθρωπιστικούς λόγους και επιμένοντας όπως ενεργοποιηθεί η εν λόγω πρόνοια», τόνισε.

Καταλήγοντας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισήμανε ότι «επί του θέματος θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες μέρες»

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε απόφαση για φυλάκιση του για περίοδο 2,5 ετών επειδή πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε τον 67 κλέφτη που μπήκε στην οικία του που βρίσκεται στην Άλασσα της Επαρχίας Λεμεσού, για να κλέψει καλώδια ηλεκτροδότησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρώτο "Συμβούλιο Ειρήνης" που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE