Στη Γάζα έχουμε πόλεμο δύο ανεύθυνων, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

Στη Γάζα έχουμε πόλεμο δύο ανεύθυνων, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

«Κάθε ημέρα, στις 7 το απόγευμα, τηλεφωνώ στην καθολική ενορία της Γάζας. Εξακόσιοι άνθρωποι ζουν εκεί και διηγούνται τα όσα βλέπουν: πρόκειται για πόλεμο», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του στην ελβετική τηλεόραση.

Αναφερόμενος, πάντα, στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο ποντίφικας πρόσθεσε: «Στον πόλεμο υπάρχουν δύο αντιμαχόμενες πλευρές, όχι μία. Οι ανεύθυνοι είναι αυτοί οι δύο που πολεμούν. Και δεν υπάρχει μόνο ο στρατιωτικός πόλεμος, αλλά και ο ανταρτοπόλεμος, ας τον πούμε έτσι, της Χαμάς, ενός κινήματος που δεν αποτελείται από στρατό. Πρόκειται για κάτι το άσχημο».

«Ας δούμε την Ιστορία, όλοι οι πόλεμοι που ζήσαμε, τελειώνουν με μια συμφωνία», ολοκλήρωσε ο Φραγκίσκος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος φαίνεται πως αποτέλεσε το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τελικά στην «αποκάλυψη» του καθ’ ομολογία δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου.