ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη σκιά του bitcoin, ένα άλλο κρυπτονόμισμα κάνει το δικό του ράλι

Στη σκιά του bitcoin, ένα άλλο κρυπτονόμισμα κάνει το δικό του ράλι

Σε νέο ιστορικό υψηλό ανήλθε την Παρασκευή το Bitcoin, συνεχίζοντας να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο ένα άλλο σημαντικό κρυπτονόμισμα, το Ether, απολαμβάνει τη δική του εντυπωσιακή άνοδο, στην σκιά του Bitcoin.

Το Ether, γνωστό και ως Ethereum (Αιθέριο), που ξεκίνησε την παρουσία του το 2015, είναι μακράν το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα από άποψη συνολικής αξίας, η οποία σήμερα εκτιμάται σε πέραν των 460 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Ether ανήλθε μέχρι τα 3.916 δολάρια.

Το Bitcoin ενισχύθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά περίπου 11% και το Ether κατά περίπου 13%. Σε επίπεδο ενός μηνός, η αύξηση του Bitcoin ανέρχεται στο 45% και του Ether στο 57%.

Μεγάλη μηνιαία αύξηση καταγράφουν επίσης μεταξύ άλλων τα κρυπτονομίσματα, Binance κατά 65%, Cardano κατά 34%, Solana κατά 35%, Polkadot κατά 46% και Polygon κατά επίσης 46%.

Μαζί με άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Solana και το Dogecoin, το Ether επωφελήθηκε από την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ενός νέου επενδυτικού προϊόντος για το Bitcoin στα μέσα Ιανουαρίου, του ETF (exchange traded fund), δήλωσε ο James Butterfill της επενδυτικής εταιρείας CoinShares.

Αυτά τα ETF ή χρηματιστηριακά διαπραγματεύσιμα κεφάλαια Bitcoin επιτρέπουν στους επενδυτές να επωφελούνται από οποιαδήποτε μεταβολή στην τιμή των κρυπτονομισμάτων χωρίς να χρειάζεται να τα αγοράζουν απευθείας ένα κρυπτονόμισμα, ενώ παράλληλα τους επιτρέπουν να τα πωλούν ανά πάσα στιγμή.

Το λανσάρισμα των ETFs κρυπτογράφησης οδήγησε σε εισροή νέου χρήματος, στέλνοντας το Bitcoin σε νέο ρεκόρ την Παρασκευή, στα 70.085 δολάρια.

Η άνοδος του Bitcoin έχει τεκμηριωθεί επαρκώς, αλλά η άνοδος του Ether ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, καθώς σημείωσε άνοδο σχεδόν 72% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα σε σύγκριση με την άνοδο 61% του Bitcoin.

Αυτή η ισχυρή απόδοση του Αιθέριου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις "προσδοκίες ότι ένα ETF Ethereum θα μπορούσε να εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες", σύμφωνα με την Dessislava Aubert της εταιρείας ερευνών Kaiko.

Αρκετές εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έχουν υποβάλει αίτηση για έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή των χρηματοπιστωτικών αγορών των ΗΠΑ, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), για την εμπορία αυτών των επενδυτικών προϊόντων Ether.

Η SEC πρέπει να αποφανθεί σχετικά με τις πρώτες τέτοιες αιτήσεις, της VanEck και της Ark 21Shares, το αργότερο μέχρι τις 23 Μαΐου.

"Το Ethereum έχει αρχίσει να ξυπνάει καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια πιθανή έγκριση", δήλωσε στο AFP ο Michael van de Poppe της MN Trading, προσθέτοντας ότι "οι άνθρωποι εναλλάσσονται από το Bitcoin στο Ethereum ως μια πιθανή επενδυτική ευκαιρία".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top